Letra higjienike me imazhin e presidentit rus Vladimir Putin dhe mbishkrimin “Putin, je*i se” është një nga suvenirët më të njohur në Varshavë

Letra higjienike me imazhin e presidentit rus Vladimir Putin dhe mbishkrimin “Putin, je*i se” është një nga suvenirët më të njohur që mund të blihet në Varshavë për momentin.

Kryeqyteti i Polonisë është plot me kujtime të luftës që po zhvillohet vetëm disa qindra kilometra larg Varshavës.

Së bashku me fotot dhe magnetët e Polit më të famshëm, St. Gjon Pali II, Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky, imazhi i të cilit mund të gjendet edhe në magnet dhe miniaturë, aktualisht ka statusin e një shenjtori në Poloni.

Mbështetja polake për Ukrainën është e palëkundur dhe e ashpër. Qeveria polake e sheh veten si mbrojtësi kryesor i Ukrainës në Evropë, duke mbështetur sanksione të gjera kundër Rusisë. Sipas UNHCR-së, Polonia ka pranuar numrin më të madh të refugjatëve ukrainas në të gjithë Evropën (mbi 3 milionë). Publiku polak po bën gjithashtu pjesën e tij – raportet dolën të dielën se një përpjekje për mbledhjen e fondeve për të blerë një dron turk Bayraktar për forcat e armatosura ukrainase ishte e suksesshme, me polakët që mblodhën 22.5 milion zloty (rreth 5 milion dollarë).

Një mbështetje e tillë e egër, natyrisht, ka tensionuar infrastrukturën dhe ekonominë e Polonisë, por entuziazmi për fqinjët e tyre lindorë nuk tregon shenja pakësimi, shkruan The Telegraph.

Kategoritë
BotaLajme