Lexohet Sela në të gjitha xhamitë e Turqisë për nder të 15 Korrikut

Në përvjetorin e 15 korrikut u dëgjuan thirrje të selasë

Ndërsa 215 dëshmorëtu përkujtuan në përvjetorin e tentativës së pabesë të grushtit të shtetit të FETO-s, simboli i unitetit dhe solidaritetit u lexua sërish në rreth 90 mijë xhami në 81 provinca.

Si në natën e 15 korrikut
Ndërsa qytetarët dolën në rrugë kundër puçistëve, nga xhamitë u lexuan urime dhe populli u thirr në rezistencë.

Në kuadër të programit të organizuar nga Kryesia e Çështjeve Fetare, në të njëjtën kohë nga të gjitha xhamitë u ngrit sërish tingulli i namazit, i cili rrënjos frymën e bashkimit dhe i dha forcë shpirtërore kombit gjatë tentativës së  grushtit të shtetit të 15 korrikut.

Me rastin e 15 korrikut, Ditës së Demokracisë dhe Unitetit Kombëtar, dritat e xhamive dhe minareve do të mbahen të ndezura deri në namazin e mëngjesit.

Kategoritë
Bota