Lindi pa këmbë, e ëma e la për këtë. Tani ai është në pritje të debutimit të tij në MMA

ZION CLARK, një mundës 25-vjeçar amerikan i kolegjit, do të bëjë debutimin e tij në MMA në fund të këtij viti. Ajo që e bën të veçantë këtë lajm është fakti se bëhet fjalë për një mashkull që nuk ka këmbë. Gjegjësisht, Clark ka lindur me një çrregullim të rrallë, sindromën e regresionit kaudal, në të cilin pjesa e poshtme e shtyllës kurrizore nuk zhvillohet plotësisht para lindjes.

Problemet për Clark nuk mbaruan me kaq. Gjegjësisht, menjëherë pas lindjes së tij, nëna e tij e braktisi, gjë që e la në mëshirën e sistemit amerikan të shtëpive të fëmijëve të lënë pas dore. Disa herë në karrierën e tij, Clark vuri në dukje se ai ishte abuzuar psikologjikisht dhe fizikisht nga fëmijë të tjerë që talleshin me pamjen dhe defektin e tij.

Sporti e nxori nga humnera dhe hyri në Librin e Rekordeve Guinness

Klark reagoi ndaj gjithë kësaj në një mënyrë rebele. Ai ishte në telashe me ligjin, shpesh grindej fizikisht me fëmijët e tjerë dhe dukej sikur e gjithë kjo nuk do të përfundonte mirë. Për fat, ai gjeti një rrugëdalje, si mijëra fëmijë të tjerë me histori të ngjashme dhe sfond familjar, në sport.

Qysh në shkollën fillore filloi të merrej me mundje, e cila u bë pasioni i tij më i madh më vonë në jetë. Fakti që nuk ka këmbë i bëri krahët jashtëzakonisht të fortë dhe shpeshherë thekson se këto ushtrime e ndihmuan në karrierën e mundjes.

Clark, përkatësisht, luftoi kundër njerëzve që i kanë të dyja këmbët dhe kanë pasur suksese shumë solide dhe një raport prej 33 fitoresh dhe 15 humbjesh. Në moshën 16-vjeçare, më në fund u kujdes nga një familje e re dhe shumë shpejt hyri në librin e rekordeve Guinness, me dy arritje.

Një gjë është se ai është njeriu më i shpejtë në botë kur bëhet fjalë për lëvizjen e duarve, kështu që vrapoi 20 metra në vetëm 4.78 sekonda. Përveç kësaj, ai është kërcyesi më i mirë së larti në botë që përdor vetëm duart për reflektim.

Ai është në pritje të debutimit të tij në MMA

Clark tërhoqi më tej vëmendjen e publikut luftarak së fundmi kur deklaroi se dëshiron të debutojë profesionalisht në MMA, sport të cilin e stërvit në mënyrë aktive prej kohësh. Sipas të gjitha informacioneve në dispozicion, lufta duhet të zhvillohet në fund të këtij viti.

Duhet theksuar se nuk do të bëhet fjalë për asnjë lloj ekspozite, por disa nga komisionet republikane duhet të miratojnë luftën mes Clark dhe një tjetër luftëtari profesionist MMA. Ai shpreson se historia e tij e mundjes do ta ndihmojë atë të marrë licencën e tij.

“Kjo nuk është një histori e pakuptimtë, por do të jetë një luftë pa pagesë. MMA për mua është njësoj si mundja. Dhe atje konkurroj kundër njerëzve që kanë një trup të tërë dhe i mposht ata. Tani do të nokautoj njerëzit që të ketë një trup të tërë.Unë jam luftëtar”, ka thënë ai në një intervistë për mediat amerikane.

 

Kategoritë
Sport