Malazezi në moshën 88-vjeçare regjistrohet në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike

Malazez Branislav Raduloviç u bë student i parë në moshën 88-vjeçare.

Ai vendosi të regjistrohet në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike, ku u mirëprit nga studentë dhe profesorë.

“Dua të dëshmoj se ne të moshuarit nuk duhet të hidhemi tutje dhe se kemi një potencial që mund të përdoret”, tha ai për RTCG.

Ai shtoi se ishte i motivuar nga mbesa e tij, e cila së fundi mori doktoraturën në drejtësi në Beograd. Megjithatë, për një arsye, familja e tij nuk është entuziaste që ai të fillojë të studiojë.

“Vitet e bëjnë veten, jam larg, 15 kilometra nga Podgorica. Unë ngas çdo ditë në të dy drejtimet dhe nëse do të ndodhte diçka, faji do të ishte gjithmonë i gjyshit”, tha ai.

Shkollën Gjeodezike e kreu në mesin e shekullit të kaluar. Tani është e pazakontë që ai të mësohet me teknologjinë, por kolegët e tij e ndihmojnë atë të zotërojë materialin, raporton CDM.

“Kështu mbledh moshën time dhe të tyre dhe ndaj dhe jam po aq i ri sa ata. Përgjithësisht nuk jam as më i keqi, as më i miri, mesatarja e artë, kjo është”, përfundoi Branislav.

Kategoritë
LajmeRajoni