Martohet zëvendësi i presidentit Erdogan

Nënkryetari Fuat Oktay dhe anëtarja e Bordit të Politikës së Kulturës dhe Artit Presidenciale dhe këshilltarja e Presidentit Hümeyra Şahin ia dhanë fundë beqarisë

Jashtë politikës ka një rrëmujë të ëmbël këto ditë në Presidencë.

Nënkryetari Fuat Oktay po martohet.

U tha se Oktay do të bashkojë jetën e tij me Hümeyra Şahin, anëtare e Bordit të Politikave të Kulturës dhe Artit Presidenciale dhe Këshilltare e Presidentit.

Unazat e martesës së çiftit të ri u vendosën nga Presidenti Erdogan dhe gruaja e tij Emine Erdogan

Kush është Fuat Oktay
Oktay, i martuar më parë, ka lindur në vitin 1964 në Yozgat-Çekerek.

Pas diplomimit në Universitetin Çukurova, Departamenti i Administrimit të Biznesit në vitin 1985, ai punoi si asistent kërkimor në universitet. Në vitin 1990 përfundoi programet e masterit në inxhinieri prodhimi dhe administrim biznesi në Universitetin Wayne State në Detroit, qendra e industrisë së automobilave në SHBA.

Ai mori doktoraturën në inxhinieri industriale në të njëjtin universitet dhe u specializua në fushat e aviacionit dhe industrisë së automobilave. Ai ka punuar si shef i Departamentit të Administrimit të Biznesit dhe Zëvendës Dekan në Universitetin Beykent.

Ai ofroi shërbime konsulence për shumë kompani, publike dhe private, dhe mori postet e menaxherit të përgjithshëm, zëvendëspresidentit dhe anëtarit të bordit në disa prej këtyre kompanive. Midis 2008 dhe 2012, ai shërbeu si Ndihmës Drejtor i Përgjithshëm përgjegjës për Planifikimin Strategjik dhe Zhvillimin e Biznesit, Shitjet dhe Marketingun, Planifikimin e Prodhimit dhe Teknologjitë e Informacionit në Turkish Airlines (THY).

Gjatë kësaj detyre ai realizoi shumë projekte të përbashkëta. Nga data 2 janar 2012 deri më 19 qershor 2016 T.C. Ai shërbeu si Kryesia e Kryeministrisë për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Emergjencave. Ai gjithashtu shërbeu si Nënsekretar i Kryeministrisë midis 19 qershorit 2016 dhe 9 korrikut 2018.

Ai u emërua Zëvendës President nga Presidenti Recep Tayyip Erdoğan më 9 korrik 2018.

Ai flet anglisht. Ai ka tre fëmijë.

Kategoritë
Të ndryshme