Maskota e Denver Nuggets fiton më shumë para se shumica e basketbollistëve në botë

Një informacion shumë interesant vjen nga NBA, dhe bëhet fjalë për nuskën e Denver Nuggets, Rocky-n e njohur.

Domethënë, u zbulua se personi që vesh kostumin e lezetshëm të pumës ka një pagë vjetore prej 625 mijë dollarë amerikanë.

Kjo është vetëm 300,000 dollarë më pak se paga minimale e disa lojtarëve të NBA, por në të njëjtën kohë është më shumë se sa fitojnë shumica e basketbollistëve në botë në një vit.

Në Evropë, vetëm një numër i vogël lojtarësh kanë një rrogë miliona, për më tepër – shumica e lojtarëve nga ligat më të forta evropiane mund të ëndërrojnë vetëm për këto para, dhe situata është edhe më e keqe për basketbollistët në kontinente të tjera.

Së bashku me Rocky-t, para të mëdha fitojnë edhe maskotat e Atlanta Hawks dhe Chicago Bulls. Skifteri popullor Harry mbledh 600,000 dollarë në vit, dhe demi Benny 400,000 dollarë.
Lista e pesë maskotave më të paguara mbyllet nga gorilla Go (Phoenix Suns) me 200,000 dhe grerëza Hugo (Charlotte Hornets) me 100,000 dollarë.

Kategoritë
Sport