Mbesa e Alija Izetbegoviçit publikoi një foto ku pozon para një peme të Krishtlindjes dhe iu përgjigj kritikave

Nađa Berberovic-Dizdarević, mbesa e Alija Izetbegoviqit, iu përgjigj kritikave të bëra ndaj saj, pasi ajo postoi një fotografi në profilin e saj në Instagram duke pozuar para pemës së Krishtlindjes.

“Gëzuar dhe të gëzueshme Krishtlindjet”, ka deklaruar ajo në përshkrim dhe së shpejti kanë pasuar reagime të shumta në rrjetet sociale.

“A je krenare Nadja? Topat më të egra të Jugobalit janë pas teje dhe stilit të jetës suaj të Krishtlindjeve “, është një nga komentet në Twitter.

Reagimi i saj, të cilin e ka publikuar në storie, e transmetojmë në tërësi:

Mëngjesin e sotëm, përveç lajmeve shumë të bukura, mora dhjetëra ofendime në komente dhe mesazhe private sepse publikova një postim me pemën e Krishtlindjes të zbukuruar dhe më urova Krishtlindjet. Kaq primitivizëm dhe urrejtje në komente analfabete nga profile anonime njerëzish që paraqiten si besimtarë të mëdhenj, dhe që i japin vetes të drejtën të gjykojnë çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, duke harruar se në fenë tonë njeriun e gjykon vetëm Zoti.

Unë jam një muslimane, e rritur në traditën dhe fenë islame. Unë praktikoj besimin tim dhe jam krenare për atë që jam. Unë u rrita dhe mësova të mbroj të miat dhe të respektoj të tjerët. Unë kam lindur dhe jam rritur në Sarajevë, një qytet kozmopolit, i cili quhet edhe Jerusalemi i Evropës, një qytet ku fetë dhe traditat e ndryshme kanë bashkëjetuar paqësisht për shekuj.

Me fqinjët dhe miqtë e mi gjithmonë kam festuar dhe do të festoj Bajramin, Krishtlindjet, Pashkët dhe Pashkët, Vitin e Ri dhe të gjitha festat e tjera. Ata do të hanë bakllava tek unë dhe do të më sjellin vezë shumëngjyrëshe. Në kopshtin e fëmijëve, djali im do të dekorojë pemën e Krishtlindjes me miqtë e tij dhe do të marrë një paketë nga Santa Claus, dhe ne, prindërit e tij, do të përpiqemi ta rrisim atë në frymën e besimit tonë, dhe në radhë të parë të jetë një person i mirë.

Këtyre primitivëve që bërtasin nga profilet anonime “Të shohim gjysh!” Unë them: Ju nuk e keni njohur gjyshin tim të ndjerë dhe nuk keni të drejtë të flisni në emër të tij. Nuk kanë të drejtë ta bëjnë radikal apo fundamentalist, sepse nuk ishte. Ju nuk i keni lexuar librat e tij dhe nuk e keni kuptuar kurrë thelbin e mendimit të tij. Si fillim do t’ju sugjeroja të lexoni librin e tij “Islami midis Lindjes dhe Perëndimit”, por kam frikë se toleranca dhe pranimi i tjetrit dhe të ndryshëm janë koncepte që u shpëtojnë aftësive të mendjeve tuaja të kufizuara.

Gjyshi im ishte një kozmopolit në kuptimin e vërtetë të fjalës. Ai e quajti veten “musliman evropian”. Ai lexoi me të njëjtin interes Bhagavadgita, Biblën dhe Testamentin e Vjetër, Dostojevskin dhe Shopenhauerin. Ai e çoi familjen e tij në Romë, në Vatikan, për të parë statujat e Mikelanxhelos dhe Bazilikën e St. Petra. A e bën kjo një tradhtar të besimit të tij?

“Besimtarë” të mëdhenj, në vend që të shkruani komente të neveritshme nëpër portale dhe të shani njerëz që as nuk i njihni, më parë pastroni para oborrit tuaj. Në fund do të lë një thënie nga profeti ynë Muhamedi a.s.: “Muslimani më i mirë është ai, duart dhe gjuha e të cilit i qetësojnë muslimanët e tjerë”.

Kategoritë
Të ndryshme