Mbi 40 vite që jetojnë në mes të rrethrotullimit

Kur David John dhe Eirian Howatson u transferuan në shtëpinë e tyre të re në vitin 1960, ata u gëzuan pa masë kur u vendosën në një vend të qetë. Ëndrrat e familjes, që shpresonte se ky vend do t’u sillte paqe, u rrëzuan pas 10 vitesh në mjedisin që u vendos të kalonte nëpër rajon. Megjithatë, përkundër gjithë asaj që kanë kaluar, ata janë të vendosur të vazhdojnë të jetojnë në shtëpinë e tyre në rrethrotullim që kushdo që e sheh kthehet dhe shikon përsëri.

David John dhe Eirian Howatson u zhvendosën në Denbigh, në Uellsin verior, në Mbretërinë e Bashkuar, në vitin 1960. Ëndrrat e familjes Howatson, të cilët mendonin se do të jetonin në një mënyrë të qetë dhe paqësore në shtëpinë e tyre të re, u shembën pas 10 vitesh në mjedisin që u vendos të kalonte në rajon. Familjarët, të cilët ishin në paqe, sepse unaza do të kalonte nga një pikë shumë pranë shtëpive të tyre, shumë shpejt mësuan se nuk kishin përjetuar ende tronditjen e vërtetë të jetës së tyre.

Howatsons, të cilët panë planin, u tronditën kur rruga e kalimit të rrugës iu shpjegua publikut në vitet 1970. Rrethrrotullimi që do të ndërtohej në rrugën e planifikuar për të kaluar nëpër rajon ishte planifikuar të ndërtohej në zonën ku ndodhen shtëpitë e tyre. Një situatë e rrallë ndodhi kur David John dhe Eirian Howatson refuzuan të lironin shtëpinë. Kur kalendarët tregonin vitet 1980, u përfundua unaza që ishte planifikuar të kalonte nëpër rajon dhe shtëpia që i përkiste familjes Howatson ishte në kryqëzimin në mes të unazës. Edhe pse David John Howtason ndërroi jetë menjëherë pas përfundimit të rrugës, anëtarët e familjes nuk donin të zhvendoseshin në një shtëpi tjetër. Pavarësisht 42 viteve të fundit, familja vazhdoi të jetonte në një shtëpi unike.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme