Mbretëresha Elizabeth shkroi një letër sekrete që nuk mund të hapet në vitin 2085

Një letër e shkruar nga mbretëresha e ndjerë Elizabeth II, e cila qëndron e fshehur në një kasafortë në Australi, nuk do të hapet për 63 vjet të tjera.

Mesazhi i Mbretëreshës u shkrua për qytetarët e Sidneit dhe ruhet fshehurazi në një nga ndërtesat historike të Mbretëreshës Victoria të qytetit.

Letra ka qenë në ndërtesë për gati 36 vjet, sepse Mbretëresha e shkroi atë në nëntor 1986 gjatë një vizite shtetërore.

Edhe stafi personal i Mbretëreshës nuk duket se e di se çfarë shkruhet përveç udhëzimeve strikte në pjesën e përparme që thonë se kur duhet të hapet.

Letra e nënshkruar e Mbretëreshës i drejtohet kryetarit të nderuar dhe të respektuar të Bashkisë së Sydney, Australi.

“Përshëndetje. Në një ditë të përshtatshme të zgjedhjes suaj në vitin 2085, ju lutemi hapni këtë zarf dhe dërgojini mesazhin tim qytetarëve të Sidneit”, thuhet në udhëzimet.

Elizabeta II e ka vizituar Australinë 16 herë ndërsa ishte në fron, me vizitën e saj të parë në vitin 1954, vetëm dy vjet pasi u bë mbretëreshë pas vdekjes së babait të saj, mbretit George VI.

Kategoritë
BotaLajme