Me ftesën e ministrit turk u realizua ëndërra e kujdestares së tyrbes të Sulltan Muratit në Obiliq

Ëndrra e Saniye Türbedar, ishte ta vizitonte vendin ku janë të varrosur organet e Sulltan Muratit , i cili ra dëshmor në Luftën e Kosovës, këtë ëndërr të 72 vjeçares ia realizoi ministri turk Yavuz Selim Kıran.

Ministri turk gjatë vizitës në Kosovë kishte takuar dhe biseduar me 72 vjeçaren e cila qysh prej vitit 2000 përkujdeset për tyrben e Sulltan Muratit në Obiliq

Duke mësuar se Saniye Türbedar , e cila priti shumë mysafirë, përfshirë Presidentin Recep Tayyip Erdoğan, nuk mund të vizitonte Bursën, Kıran udhëzoi që Türbedar të ftohej në Turqi në kuadër të një programi që përfshinte edhe qytetin e Bursës.

72 vjeçaren e shoqëruan Zekeriya Hocalar dhe nëna e tij Fitnet Hocalar të cilët erdhën në Turqi si pjesë e ceremonisë përkujtimore të Sulltan Murat I H, organizuar nga Komuna e Bursa Osmangazi në kuadër të 633 vjetorit të Luftës së Kosovës.

Türbedar dhe shoqëruesit të saj, të cilët ishin gjithashtu të ftuar në Ankara, u takuan me Kıran, Presidentin e Bordit Mbikëqyrës Shtetëror të Presidencës İsmail, Presidentin e Agjencisë Turke të Bashkëpunimit dhe Koordinimit (TİKA) Serkan Kayalar dhe Presidentin për turqit jashtë vendit dhe komunitetet e afërta (YTB) Abdullah Eren.

Saniye Türbedar të vizitojë edhe Anitkabirin, do të jetë edhe mysafir i kryetarit të Grupit Parlamentar të Miqësisë Turqi-Kosovë dhe deputet i AK Partisë së Bursës, Zafer Işık, si dhe i deputetit të AK Partisë Bursa, Refik Özen.

Türbedar dhe shoqëruesit e tij do të vizitojnë gjithashtu pallatet Hagia Sophia, Xhamitë Blu, Topkapı dhe Dolmabahçe në Stamboll.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme