“Më shiti kokainë të përzier”, shqiptari që ekzekutoi “Amerikanin”: Nuk doja ta vrisja

38-vjeçari shqiptar, Izbi Çaushi, i cili akuzohet për vrasje me paramendim të 47-vjeçarit grek të njohur me nofkat  “Amerikani” dhe  “Gus”, mëngjesin e 20 janarit në Kalamata është lënë në arrest me burg.

Gjatë dëshmisë së tij në hetuesi, shqiptari ka pretenduar se “Amerikani” i kishte shitur kokainë të “prishur” dhe e kishte dërguar në spital.

Kjo ka qenë arsyeja sipas tij që ka dashur të kërkojë shpjegim dhe ka “përfituar” nga fakti që 22-vjeçari bullgar i akuzuar si bashkëpunëtor, po shkonte të blinte kokainë nga “Amerikani”.

Kjo ka qenë arsyeja, sipas pretendimeve të 38-vjeçarit, që ka dashur të kërkojë shpjegim dhe ka “përfituar” takimin e bërë nga i bashkëakuzuari 22-vjeçar për të blerë kokainë nga “. amerikan”.

Për sa i përket armës me të cilën vrau viktimën, ai pohoi se e mbante gjithmonë me veta u shpreh se nëse do të donte ta vriste nuk do ta kishte qëlluar në këmbë në mëngjes dhe në qendër të Kalamatës me tipare të pambuluara.

47-vjeçari “Amerikan” kishte përfshirë më parë autoritetet në çështjet e drogës, ndërsa ndaj tij ishin ngritur 4-5 çështje penale. Madje, gjatë kësaj periudhe ai ka qenë edhe jashtë burgut në kushte kufizuese për një rast trafiku kokaine dhe pasaporta e letërnjoftime false.

Në rastin në fjalë, policia (në prill 2021) kishte çmontuar një rrjet që trafikonte kokainë dhe kanabis në Atikë dhe Kalamatë, por kishte vjedhur ose falsifikuar pasaporta për t’ua shitur të huajve të paligjshëm. “Mjeshtri” i spirales ishte një 29-vjeçare moldave e cila u arrestua në Atikë së bashku me një bullgare 32-vjeçare dhe një shqiptare 33-vjeçare. Ky i fundit dyshohet se e ka transportuar drogën në Kalamatë ku është pritur nga “amerikani”, një grek 44-vjeçar dhe një angleze 35-vjeçare.

Sa i përket pistoletës me të cilën vrau viktimën e tij me një të shtënë në këmbën e  majtë, ai pretendoi se e mbante gjithmonë me vete, duke shtuar se nëse do kishte dashur ta vriste nuk do ta kishte bërë këtë gjë në mëngjes dhe në qendër të Kalamatës me tipare të zbuluara.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme