Media italiane: Putini përmbysi qeverinë e Draghi, nxjerr zbuluar sekretet e shtetit

Gazeta italiane, La Stampa ka cituar prova dhe nga shërbimet sekrete që dokumentojnë që presidenti rus Vladimir Putin ka rrëzuar qeverinë e Mario Draghi.

Sipas La Stampa partia e “Lidhjes” ka pasur kontakte në të kaluarën me diplomatë të lartë të ambasadës ruse në Romë.

Në fund të majit, Antonio Capuano, këshilltar për marrëdhëniet ndërkombëtare i Matteo Salvini, është takuar me diplomatin e ambasadës ruse në Itali, Oleg Kostiukov.

La Stampa i referohet informacioneve dhe dokumenteve që thonë se vijnë nga shërbimet sekrete italiane dhe shton se Kostiukov, sipas këtyre informacioneve, “e pyeti Capuanon nëse partia Lidhjes do të tërhiqte ministrat e saj nga qeveria e Mario Draghi”.

Kreu i Partisë Demokratike të qendrës së majtë të Italisë, Enrico Letta, kërkoi menjëherë të gjitha shpjegimet e nevojshme “për të konstatuar nëse Rusia rrëzoi qeverinë Draghi”.

Sekretari i Lidhjes, Matteo Salvini , nga ana e tij u përgjigj se “kjo është e pakuptimtë” dhe se “është skenari i njohur, imagjinar, me Putinin, fashizmin, racizmin dhe nacionalizmin si elementë kryesorë”.

Së fundi, Franco Gabrielli, zëvendësministër pavarësisht presidencës së qeverisë italiane, nga i cili varen shërbimet inteligjente të vendit, theksoi se “çfarë përmendet në artikullin e La Stampa, në lidhje me informacionet që mund të kenë si burim shërbimet e inteligjencës , si p.sh. është sqaruar edhe në të kaluarën se atyre u mungon baza”.

Kategoritë
BotaLajme