Mehaj kërkon që qytetarët të denoncojnë keqbërësit pas përhapjes së vatrave të zjarrit

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Armend Mehaj ka njoftuar se Ministria e Mbrojtjes është në monitorim, analizë dhe vlerësim të situatës së krijuar me zjarre në disa vende.

Ai tregoi se që nga dita e parë e shpërthimit të zjarreve në disa lokacione, ka angazhuar njësitet e specializuara për reagim në lokalizimin dhe shuarjen e vatrave të zjarrit.

“Në cilësi të Ministrit të Mbrojtjes, për shkak të shtimit të vatrave të zjarrit në disa lokacione të vendit, ju njoftoj se Ministria e Mbrojtjes nga autoritetit i saj, është në monitorim, analizë dhe vlerësim të situatës së krijuar. Gjithashtu, që nga dita e parë e shpërthimit të zjarreve në disa lokacione, ka angazhuar njësitet e specializuara për reagim në lokalizimin dhe shuarjen e vatrave të zjarrit”, thotë ai në rrjetin social Facebook.

Tutje ai bën thirrje për denoncim të abuzimeve si dhe kujdes të shtuar që të mos shpërndahen zjarret në këtë kohë të vapës afrikane.

“Apeloj te qytetarët për shtim të kujdesit në shpenzimin racional të ujit, të mos ndezën zjarre në ambiente të hapura dhe të mos hedhen gjësende potenciale që mund të shkaktojnë zjarret. Gjithashtu, ju ftoj që nëse vëreni ndonjë abuzim të mundshëm të denoncojnë në organet përgjegjëse keqbërësit dhe personat e pakujdesshëm. Krahas bashkëpunimit tuaj me njësitë tona të FSK-së në operacione, kjo do të ishte ndihmë e madhe nga ana juaj. Ministria e Mbrojtjes në bashkëpunim me agjencitë tjera shtetërore të sigurisë është në gatishmëri dhe veprim të plotë për të menaxhuar, tejkaluar dhe sanuar gjendjen e krijuar.”, përfundon Mehaj.

Kategoritë
LajmeVendi