Mësohet arsyeja se pse bie çmimi i arit

Çmimet e arit e nisën ditën e re me rënie të theksuar. Nga ana tjetër, ari i onsit shënoi nivelin më të ulët të 2.5 viteve të fundit.

Ndërsa arkëtimet e arit po ndjekin me kuriozitet ndryshimet e çmimeve, lëvizjet e mprehta vazhdojnë të shihen në treg javët e fundit. Javën e kaluar, mallrat dhe aksionet ranë ndjeshëm, me Rezervën Federale të SHBA-së (Fed) duke rritur normat e interesit. Nën ons, u panë nivelet më të ulëta të 2.5 viteve të fundit.

Zëvendës Drejtoresha e Përgjithshme e Investimeve Info Tuna Çetinkaya tha për arsyet e rënies për milliyet.com.tr: “Ndërsa lufta e inflacionit në të gjithë botën kërcënon ekonomitë me recesion, rritja e normave të interesit nga SHBA vazhdon të forcojë dollarin.

Ne shohim se asnjë instrument nuk mund të qëndrojë kundrejt dollarit në fuqi. Ndërkohë që nafta, ari, të gjitha asetet e rrezikshme po humbasin, pozicionet po kalojnë në atë më të vlefshmen, pra paranë.

Ari është në krye të aktiveve që kanë pasur pjesën e tyre në këtë situatë. Në fakt, i ashtuquajturi ari i sigurtë humbet ndaj dollarit më të besueshëm gjatë periudhës së stagnimit ekonomik.

Kategoritë
Të ndryshme