Messi apo Ronaldo? | Rivaliteti më personal në historinë e futbollit: Si e bënë njëri-tjetrin më të mirë

Kupa e Botës Katar 2022 ka qenë skena e fillimeve të ndryshme që nga dita e parë e saj. Një prej tyre ka ndodhur në ndeshjen Argjentinë-Australi të luajtur më 3 nëntor. Lionel Messi, i cili ka luajtur në turnetë e Kupës së Botës që nga viti 2006, ka shënuar për herë të parë në një ndeshje kualifikuese.

A nuk është interesante që Messi, padyshim një nga më të mirët në futbollin botëror, nuk ka shënuar kurrë në një ndeshje në këtë fazë deri më tani? Ajo që është edhe më interesante është se rivali i tij më i madh, Cristiano Ronaldo, nuk ka shënuar kurrë një gol kualifikues.

Por nëse shikojmë ecurinë e karrierës së këtyre dyve nga e kaluara në të tashmen, nuk do të ishte befasi të shikoje Ronaldon duke fryrë rrjetën në ndeshjen e sonte kundër Zvicrës.

“Si keshtu?” Ju dëgjojmë të thoni. Domethënë, sa herë që njëri prej këtyre dyve arrin një sukses të rëndësishëm, tjetri e shkruan të njëjtin sukses menjëherë pas. Messi dhe Ronaldo kanë pasur një rivalitet mes Messit dhe Ronaldos, “Unë bëj gjithçka që ju bëni”, që kur u bënë të njohur për herë të parë në fund të viteve 2000.

Kategoritë
LajmeSport