Micheal Fagan, guximtari që kishte hyrë në dhomën e fjetjes së mbretëreshës Elizabeth

Hyrja në ndonjë nga pallatet mbretërore shumë të mbrojtura në Angli nuk është aq e lehtë sa duket. Por dikush e ka vërtetuar se është e mundur. Aq sa mbretëresha II. Ajo që ndodhi mes tij dhe Elizabeth është kthyer në një çështje ndërkombëtare. Sandalet që harroi në pallat u çuan në titujt e gazetave.

Kur datat tregonin vitin 1982, një burrë i quajtur Michael Fagan nënshkroi një nga skandalet mbretërore që lanë gjurmë në histori. Michael Fagan, i cili arriti të hynte në dhomën e Elizabeth thjesht duke bërë dorë, ishte mjaft i guximshëm për të pirë verën e Princit Charles. 32-vjeçari Michael Fagan ishte një baba që jetonte në Angli, duke luftuar me problemet ekonomike dhe duke paguar çmimin e papunësisë duke mos parë fëmijët e tij. Një ditë ai bëri atë që ndoshta askush nuk do të guxonte ta bënte, duke fituar famë ndërkombëtare duke hyrë në Pallatin Buckingham.

Michael Fagan po kalonte pranë Pallatit Buckingham në një natë të zakonshme duke ecur në rrugët e Anglisë. Ai mendoi për një moment nëse mund të hynte në pallat dhe befas mori masa dhe u drejtua drejt pallatit. Në fakt, nuk ishte aq e lehtë për ta bërë, por Fagan ishte me fat. Hyri lehtësisht në pallat, duke anashkaluar rojet, u ngjit në tubacionet e kullimit të pallatit dhe u hodh nga dritarja e parë që gjeti. Pasi endej pak dhe hyri e dilte nga dhomat që i dilnin, ai eci drejt dhomës së dhomës së Princit Charles. Pasi piu verën e Charles me lehtësi, ai u përball me portierin. Pasi oficeri i pastrimit që e ka parë ka bërtitur, të gjithë rojet e sigurisë së pallatit e kanë ndjekur, por ai është larguar me shpejtësi nga pallati duke u hedhur nga dritarja nga kishte ardhur. Përpjekja e parë e Faganit ishte e pasuksesshme dhe ai e bëri misionin e tij dhe u përpoq përsëri disa ditë më vonë të hynte në pallat.

Pak më vonë, burri, i cili hyri në pallat me të njëjtën teknikë, duke anashkaluar të gjitha alarmet dhe masat e sigurisë, kësaj here Mbretëresha II. Ndërsa Elizabeta ishte në gjumë, ajo hyri në dhomën e saj, ndau perden dhe u ul në shtratin e mbretëreshës. Sapo e ndjeu mbretëresha, ajo u zgjua menjëherë dhe i kërkoi të dilte menjëherë. Por Fagan tha se ajo nuk duhet të ketë frikë, ajo thjesht donte të fliste. Mbretëresha Elizabeta pranoi ofertën për të folur. Komentet e bëra nga Fagan, të cilën ajo nuk e njeh dhe ka një imazh të rrezikshëm, për gjendjen e vendit, gjendjen e saj ekonomike, pamundësinë e saj për të gjetur punë dhe bashkëshortin e divorcuar që nuk i tregon fëmijët e saj sepse nuk përfitonte dot nga ajo sociale. të drejtat, prekën Mbretëreshën. Pasi mbretëresha mbaroi fjalimin e saj, ajo shtrëngoi dorën me këtë burrë që hyri në dhomën e saj dhe u kërkoi rojeve të pallatit ta nxirrnin jashtë.

Nga ana tjetër, ky incident ra si bombë në axhendën e vendit në mëngjes. Zyra e Brendshme ka konfirmuar se një burrë kishte hyrë në Pallatin Buckingham, duke anashkaluar të gjitha masat e sigurisë, dhe mbretëresha Elizabeth II e Fagan. Ai ndau informacionin se Elizabeta kishte hyrë dy herë në dhomën e saj. Si pasojë e ngjarjes së paprecedentë ka nisur hetimi. Pasi dëgjoi incidentin, atëherë kryeministrja Margaret Thatcher kërkoi një takim me Mbretëreshën dhe i tha asaj se ishte një siklet kombëtar. Mbretëresha tha se ky nuk ishte një kërcënim, por se Fagan ishte vetëm një nga ata që vuajtën pasi papunësia u bë e pakontrollueshme gjatë mandatit të saj si kryeministre. Kjo ngjarje mbeti si një nga kujtimet e Mbretëreshës që ajo nuk mund ta harronte kurrë.

Micheal Fagan, nga ana tjetër, u arrestua menjëherë pas këtij incidenti dhe u burgos në Spitalin Mendor Park Line në Liverpool pak kohë më vonë. Pas tre muajsh në një institucion mendor, burri u lirua më vonë dhe Fagan, 74 vjeç, jeton ende sot në Londër. Thuhet se mendimi i mbretëreshës për të ka qenë gjithmonë i ndryshëm, ndryshe nga ata që mendojnë se është e çmendur.

Kategoritë
Lajme