Milanoviç përcolli ushtarët kroatë në Kosovë: E kam fytyrën të keqe, por jam në anën e duhur të historisë

Presidenti i Kroacisë dhe Komandanti i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të atij vendi, Zoran Milanoviq, mori pjesë në dërgimin ceremonial të kontingjentit të 38-të kroat në operacionin e KFOR-it të NATO-s në Kosovë.

Ushtarët kroatë sot në Varazhdin fillimisht u përcollën në Kosovë nga ministri kroat i Mbrojtjes Mario Banožić, ndërsa dy orë më vonë nga Milanović.

Kjo gjë i hutoi familjarët e ushtarëve që erdhën në dërgimin ceremonial, por presidentit kroat nuk u turpërua aspak që si komandant i përgjithshëm i Forcave të Armatosura, ushtarëve pjesëmarrës në misionin e KFOR-it iu drejtuan nga i dyti në radhë.

“Dëgjo, unë kam fytyrën tënde, unë jam një djalë i pashpirt dhe cinik, prandaj mos më pyet nëse nuk jam rehat, nuk jam kurrë rehat, por mendoj se jam në anën e duhur të historisë. Kjo javë”, tha Milanoviq.

Milanoviç u tha ushtarëve kroatë që udhëtonin në Kosovë që të shkonin të ndihmonin Kosovën, sovranitetin dhe pavarësinë e së cilës Kroacia e njeh, dhe se vendet e tjera duhet ta ndjekin atë shembull dhe ta mbështesin Kosovën.

Kategoritë
LajmeRajoni