Milioneri vendosi të dhurojë 99% të pasurisë së tij, nuk do t’u lërë asgjë fëmijëve

DAVID FISHWICK është një milioner i cili vendosi një lëvizje të pazakontë për të motivuar fëmijët e tij për të punuar, shkruan Daily Star. Britaniku 51-vjeçar kishte fillime modeste, nuk mbaroi shkollën dhe u punësua si punëtor ndërtimi.

Ai filloi të fitonte para duke krijuar një kompani që shiste minibusë dhe e bëri pasurinë e tij pas krizës financiare në vitin 2008 kur filloi bankën e tij për të ndihmuar bizneset lokale të rriteshin dhe historia e tij u shndërrua në serialin Netflix Bank of Dave.

Ai do të japë pasurinë e tij
Pasuria e tij llogaritet në rreth 500 milionë dollarë, por milioneri është shprehur se nuk ka ndërmend t’u lërë para fëmijëve të tij.

Në vend të kësaj, ai vendosi të dhurojë 99% të pasurisë së tij për t’i mbajtur fëmijët e tij të motivuar në punën e tyre, duke shtuar se nuk donte t’i “rëndonte” me pasurinë e tij.

“Është e rëndësishme që fëmijët të punojnë shumë, sepse kam parë shumë njerëz që janë bërë të suksesshëm dhe të pasur dhe i kanë llastuar fëmijët e tyre, të cilët nuk kanë fare kuptim nga paratë”, shpjegoi ai, duke shtuar: “Unë do të jap 99 % e pasurisë sime kur të vdes, çdo javë apo vit ishte.”

Rëndësia e etikës së punës
Fiswick shtoi se dikur ka punuar tre punë, të cilat kanë zhvilluar një etikë pune të jashtëzakonshme që ai dëshiron t’ua përcjellë fëmijëve të tij.

“Është e rëndësishme të kesh një etikë pune dhe mendoj se puna e vështirë të vendos aty ku fati do t’ju gjejë. Fëmijët e mi nuk pajtohen gjithmonë me këtë, por ata janë fëmijë të mirë,” tha ai.

Kategoritë
BotaLajme