Ministri gjerman: Vaksinat kundër lisë së majmunëve në gjysmën e parë të qershorit janë gati

Pandemia dyvjeçare e Covid-it ka rrënjosur te njerëzit një frikë të re ndaj sëmundjeve infektive. Shfaqja e lisë së majmunëve është shumë shqetësuese, por ministri gjerman i Shëndetësisë, Karl Lauterbach, vlerëson se nuk ka vend për panik. Përveç kësaj, vaksina është në rrugë e sipër.

“40,000 vaksina duhet të mbërrijnë në gjysmën e parë të qershorit, dhe menjëherë pas kësaj 200,000 njësi të tjera,” tha Lauterbach për televizionin ARD të dielën.

Sipas tij, qeveria ka nënshkruar kontratën e prokurimit dhe tani është dorëzim.

“Unë mendoj se do ta marrim vaksinën shumë shpejt,” tha ai.

Lauterbach përsëriti se ai nuk pret një pandemi të re.

“Unë nuk mendoj se ky virus është i rrezikshëm, në kuptimin që kërcënon një pandemi”, tha ai, duke shtuar se infeksioni duhet të ndalet.

Më herët ai njoftoi blerjen e vaksinës Imvanex, e miratuar tashmë kundër lisë së majmunëve në Shtetet e Bashkuara.

“Ne do të jemi të gatshëm t’i ofrojmë vaksinën kujtdo që përfundimisht vjen dhe kontakton me njerëz të infektuar,” tha Lauterbach./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme