Ministri holandez u vesh me tesha të vjetra dhe ndërroi emrin e tij, shkoi të bisedoj me të pastrehurit

Ministri holandez i Shtetit, Maarten van Ooijen, ka kaluar natën në hotelin e të pastrehëve, i maskuar dhe i maskuar, për të parë më nga afër problemet e të pastrehëve. Qëndrimi i ministrit përgjegjës për shëndetin publik, sportin dhe kujdesin social u mirëprit nga shumë njerëz. Të tjerë akuzuan van Ooijen për “reduktimin e problemit të të pastrehëve në një gjumë”.

Maarten van Ooijen, 32 vjeç, vendosi të maskohej për të shqyrtuar nga afër problemet e të pastrehëve në vend dhe për të parë se si qendrat ku kalojnë natën të pastrehët. Van Ooijen shkoi në strehën e të pastrehëve në Den Bosch, në pjesën jug-qendrore të Holandës, “i maskuar” një natë më parë. Për vizitën u informuan vetëm drejtori i qendrës së akomodimit social dhe një roje sigurie e turnit të natës.

Sipas Yusuf Özkan nga BBC Turkish, ministri holandez, i cili hoqi kostumin dhe këmishën e tij elegant dhe i futi në një qese plastike të tregut, trokiti në derën e strehës sociale kah mesnata, i veshur me një bluzë dhe xhinse.

Duke ndarë përvojën e tij në llogarinë e tij në rrjetet sociale të nesërmen, van Ooijen tha se megjithëse i ishte thënë vazhdimisht se “njerëzit e pastrehë nuk gjykojnë me stereotipe”, kur iu afrua derës, ai përsëri kishte dyshime për pamjen e tij. Megjithatë, kur ai hyri në strehë, shoqëruesit filluan të bënin pyetje me mirësjellje, duke marrë parasysh kufijtë e tij privatë, në vend që të kujdeseshin për pamjen apo veshjen e tij.

Ministri holandez, i cili u tregoi një histori jete të sajuar punonjësve të strehimoreve sociale me një emër të rremë, u regjistrua shpejt dhe u pranua në strehën e të pastrehëve. Duke biseduar me të pastrehët e tjerë në dhomën e ndenjes për pak kohë, Maarten van Ooijen pyeti pse ata ishin të pastrehë, nëse merrnin asistencë sociale dhe nëse merrnin ndihmë të mjaftueshme nga shteti. Më pas ministri holandez, i cili shkoi në konvikt, hasi në një erë të fortë dheu. Van Ooijen gjithashtu është paralajmëruar nga të pastrehët e tjerë që të përgatiten për gërhitjen e natës. Duke vënë në shtrat qesen e plastikës me rrobat dhe furçën e dhëmbëve, sekretari i shtetit ndjeu në atë moment se ishte e vetmja gjë e vërtetë që kishte.

Ministri holandez u shpjegoi të vërtetën miqve të tij, të cilët e kaluan natën në të njëjtën dhomë, në mëngjes, duke thënë: “Jo, nuk është adoleshenti i ri i pastrehë. Unë jam ministri i shtetit përgjegjës për kujdesin social”. Maarten van Ooijen thotë se ishte shumë i kënaqur me vizitën. Duke theksuar se ka bërë një vizitë studimore të paplanifikuar, jo-fiction, të vërtetë, ministri holandez thotë se “Shkoi më mirë dhe më sinqerisht nga sa mund ta imagjinoja”.

Kategoritë
Të ndryshme