Ministri turk: Amerika ka ndihmuar grupet terorriste PYD dhe PKK me 2 miliardë dollarë në 3 vitet e fundit

Ka nisur Workshopi i 7-të Ndërkombëtar kundër Krimit Kibernetik, i cili u mbajt në një hotel në Qendrën Turistike Belek të rrethit Serik, nga Ministria e Brendshme të Turqisë, Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë, Departamenti i Luftimit të Krimeve Kibernetike. Duke folur në seminar, Ministri i Brendshëm Süleyman Soylu deklaroi se kishte frikë t’i kalonte çështjet si ‘brezi që kthehet brenda, mbyllet dhe analizon dhe krijon një plan veprimi për gjeneratat e ardhshme me vlerësim jo të plotë’. Duke theksuar se çështja e terrorizmit është e njëjtë, Soylu tha se “Amerika ka ndihmuar PYD dhe PKK me 2 miliardë dollarë në 3 vitet e fundit.

Pavarësisht se cili vend, cili person, cilido komunitet që është një hap për krah me terrorizmin, Amerika, e cila e ka stigmatizuar atë dhe ka bërë përpjekjet më të mira për ta ekzekutuar atë, ka dërguar 2 miliardë dollarë para zyrtare nga senati i saj në 3 vitet e fundit. Nuk e dimë se sa ka dërguar nga paratë që ka shtypur aq sa ka dashur. Këtu do të them edhe një gjë. Kreu i një partie politike tha se i ka ndjekur dhe ndjekur zgjedhjet në Hungari. Aty u shtrua edhe një tavolinë me 6 veta. E lë mënjanë dimensionin politik të çështjes. Unë do t’ju tregoj për çështjen e sigurisë. Është e qartë se vetë Amerika dërgoi miliona dollarë për zgjedhjen e atij vendi organizatës joqeveritare atje nga institucionet zyrtare të Shteteve të Bashkuara për të ndikuar në zgjedhje. “Ajo që më tha ministri i Brendshëm është përcaktimi dhe vlerësimi i tij”, tha ai.

Ata që duan të sundojnë botën; Duke thënë se ata që shkojnë në Afrikë dhe shfrytëzojnë Afrikën, ata që shfrytëzojnë Lindjen e Mesme duke përzier Lindjen e Mesme, ata që përpiqen të hedhin në erë Azinë Qendrore, synojnë të ndikojnë në të gjithë botën dhe mendjet përmes mediave sociale, ministri Soylu tha:

“Qëllimi i tyre është të qeverisin si të duan, të kontrollojnë atë që duan, të diskreditojnë demokracinë dhe administratorët shtetërorë, por të diskreditojnë plotësisht institucionet shtetërore. Nga armët kimike te sulmet me armë kimike, asnjë nga fjalitë që shprehin se droga është e koordinuar nga shteti. jane te pabaza;Nuk jane denime qe nuk jane nen kontrollin e tij,jane shpifje te koordinuara.Ka nje arsye per te gjitha keto.Ashtu si PKK i eshte dhene armatimi dhe mbeshtetja logjistike,ne nuk e dime qe nuk kane dhene kuti kompjuteri dhe softuer për grupet e hakerëve në mënyrë që ata të shkaktojnë telashe në një vend tjetër.Ne vetë jemi dhurata për një nga fqinjët tanë të ngushtë. Ne jemi vendi që kemi mundësi t’i kapim me një operacion.

Kategoritë
BotaLajme