Ministri ukrainas i Mbrojtjes paralajmëroi rusët: Keni edhe shtatë ditë

Ministri i Mbrojtjes i Ukrainës, Oleksiy Reznikov u dërgoi një paralajmërim qytetarëve rusë duke thënë se ai ka informacion se qeveria ruse së shpejti do të mbyllë kufijtë e saj dhe do të shpallë mobilizim.

Reznikov iu drejtua qytetarëve të Rusisë që janë të detyruar të shërbejnë në ushtri. Ai tha se kanë rreth shtatë ditë para se qeveria ruse të shpallë mobilizimin dhe të mbyllë kufijtë.

Ai tha se do të mbyllet edhe kufiri me Bjellorusinë.

“Sot po mendoni se me çfarë të dekoroni tryezën e festave dhe bëni planet tuaja. Por për shkak të orës që shkon para vitit të ri, mund të mos dëgjoni trokitje në derë. Do të jetë një komision ushtarak. Sidomos në qytetet e mëdha , sepse ata tashmë kanë mobilizuar shumicën nga qytetet e vogla. Për këtë menaxherët tuaj nuk do t’ju thonë në adresën e Vitit të Ri, prandaj dëgjoni me kujdes se çfarë do t’ju them”, tha Reznikov.

Ai ka theksuar se nuk pret që dikush ta mbajë fjalën për këtë. Ai u kërkoi rusëve t’i bënin vetes vetëm një pyetje dhe t’i përgjigjeshin me ndershmëri.

“Kur do të shkoni në luftë ku mund të vdisni ose të jeni të paaftë për pjesën tjetër të jetës tuaj, për çfarë saktësisht do të luftoni?” pyeti ai.

Reznikov përmendi disa palogjikshmëri absurde në raportimin dhe propagandën e zyrtarëve rusë dhe mediave dhe tha se nëse gjithçka shkon sipas planit, siç thonë tani, atëherë atë plan e ka bërë armiku më i madh i Rusisë. Dhe nëse humbja e ushtarëve dhe humbjet e shumta nuk ishin në plan, udhëheqja ruse duhet të pranojë se ishte e gabuar.

“Është në interesin e Rusisë që ta përfundojë këtë luftë sa më shpejt, por ata nuk mund ta pranojnë këtë, sepse atëherë do të duhej të përgjigjen për gjithçka. Çfarë po bëjnë tani? Njerëzit që e filluan luftën tani po ju thonë se duhet të Jini së bashku dhe mbroni Rusinë sepse ata janë rreth armiqve. Ata nuk duan të mbrojnë Rusinë, duan të mbrojnë veten dhe pronën e tyre, duan të transferojnë përgjegjësinë te ju”, tha ai.

Kategoritë
BotaLajme