Ministria ruse e Mbrojtjes: Laboratorët biologjikë në Ukrainë financohen nga djali i Bidenit

Ministria ruse e Mbrojtjes pretendoi se laboratorët biologjikë në Ukrainë financohen nga një fondacion në pronësi të Hunter Biden, djalit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara, Joe Biden.

Ministria ruse e Mbrojtjes pretendoi se laboratorët biologjikë në Ukrainë financohen nga një fondacion në pronësi të Hunter Biden, djalit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara, Joe Biden.

Igor Kirillov, komandanti i Forcave të Mbrojtjes nga Rrezatimi, Sulmet Kimike dhe Biologjike të forcave ushtarake ruse, shpjegoi programin biologjik ushtarak amerikan në Ukrainë.

Kirillov pohoi se 30 laboratorë biologjikë amerikanë në 14 vendbanime ukrainase ishin nën kontrollin e Pentagonit, duke argumentuar se ata prodhojnë patogjenë që mund të përdoren për armë biologjike dhe se këto materiale u dërguan në Gjeorgji, Britani dhe Gjermani.

“Trupat ukrainase janë përdorur në këto projekte”, tha Igor Kirillov, ndërsa shtoi se “dërgimi i patogjenëve nga Ukraina në vendet evropiane mund të çojë në vdekjen e njerëzve dhe destabilizimin e situatës epidemiologjike”.

Duke vënë në dukje se një punë e tillë është e ndaluar në SHBA, Kirillov theksoi se zyrtarët amerikanë duhet të shpjegojnë këtë çështje.

Zyrtari rus tha se 32 milionë dollarë janë investuar në këta laboratorë, të cilët gjithashtu janë financuar nga djali i Joe Biden, Hunter Biden, në 2018-2020.

Kategoritë
BotaLajme