Ministrja e Punëve të Jashtme të Bosnjë-Hercegovinës foli për stereotipat dhe vendosi një shall në kokë në mes të konferencës (Video)

Ministrja e Punëve të Jashtme të Bosnjë-Hercegovinës, Bisera Turkoviq, gjatë konferencës për media të organizuar me rastin e takimeve me ministrin e Jashtëm të Iranit, i ka vënë për një moment shall në kokë.

Turkoviq tha se ajo që nuk duket të jetë një qasje e barabartë ndaj të gjitha problemeve dhe mohimeve të të drejtave të njeriut.

“Flitet pak për të drejtat në Afganistan, pak flitet për të drejtat në Palestinë, pak flitet për të drejtat e njeriut në vendin tonë. Siç e dini, ne gjithashtu kemi dy shkolla nën të njëjtën çati, kemi gjithashtu ndalime për përdorimin e gjuhën e vet, por kemi edhe një gjë – kemi stereotipe që janë të rrënjosura thellë edhe pse jetojmë në zemër të Evropës, edhe pse jemi një komb evropian, kultivojmë multikulturalizëm dhe multifetarizëm”, tha Turkoviq.

Turkoviq pastaj u mbulua me një shall dhe tha: “Imagjinoni sikur t’ju drejtohesha sot e mbuluar kështu. Cili do të ishte perceptimi juaj, cili do të ishte stereotipi juaj. Unë besoj se të drejtat e njeriut përfshijnë të drejtën e veshjes dhe le të veshë secili çfarë të dojë dhe ndonjëherë të trajtohen në mënyrë të barabartë”, tha Turkovic.

Kategoritë
LajmeRajoni