Mjekët holandez thanë nuk ka shpëtim, presidenti Erdogan dërgoi avionin për t’a sjellur mërgimtaren për shërim në Turqi

Dilara Şahin, e cila jeton në Holandë, ra në gjendje kome në spital. Babai i përlotur kërkoi ndihmë për Dilarën, të cilën mjekët thanë se nuk ka shpëtim dhe kanë humbur shpresën. Dilara Şahin është sjellë në Turqi mëngjesin e sotëm me urdhër të presidentit Erdogan.

Dilara Şahin, vajza e një familjeje mërgimtare që jeton në Holandë, ra në koma gjatë trajtimit në spital. Mjekët holandezë i thanë familjes së saj se nuk kishte asgjë për të bërë dhe se vajza e tyre duhej të hiqej nga koma.A

Babai i vajzës telefonoi presidentin Erdogan përmes A Haber dhe kërkoi ndihmë. Babai i përlotur tha: “Vajza ime është aktualisht në shtratin e saj të vdekjes. Autoritetet holandeze, domethënë komiteti i spitalit, morën një vendim. Ata thanë, ‘Do ta heqim nga priza në orën katër të martën, nuk mund të bëjmë asgjë. bëje për këtë.”

Presidenti Rexhep Tajip Erdogan nga ana tjetër dha udhëzime për marrjen e masave të menjëhershme. Me udhëzimin e Erdoganit, Ministria e Shëndetësisë dërgoi një avion ambulancë për të transportuar Dilara Şahin në Holandë. Pasi avioni i ministrisë mbërriti në Amsterdam, familja e Dilarës mori masa për transferimin.

Më pas ambulanca me Dilarën u nis nga qyteti i Zwolle për në kryeqytetin e Amsterdamit. Një ekip i Haber shoqëroi babanë Oğuz Şahin në ambulancë. Pasi autokolona mbërriti në aeroport, Dilara u transferua në aeroplanin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Ministri i Shëndetësisë Fahrettin Koca ka telefonuar babanë Oğuz Şahin kur Dilara Şahin u transferua në Turqi dhe i përcolli dëshirat e tij për shërim. Ministri Koca tha, “Ne do të lutemi, dhe miqtë tashmë po bëjnë pjesën tonë dhe do të vazhdojmë ta bëjmë këtë, edhe presidenti ynë po e ndjek së shpejti, unë po e ndjek vazhdimisht. Shpresoj që Zoti im të shërohet”. tha.

Şahin u soll në Stamboll me avion të ambulancës pas një udhëtimi të vështirë. Dilara do të vazhdojë trajtimin e saj më vonë në Dr. Ai u dërgua në Spitalin e Trajnimit dhe Kërkimit të Kirurgjisë Kardiovaskulare Siyami Ersek.

Kategoritë
BotaLajme