Mjekët thanë se nuk do të mund të ngrihet në këmbë, pas 752 ditëve nga koma u ngrit në këmbë

34-vjeçari, i cili ishte pa ndjenja kur doli nga koma, ku qëndroi 752 ditë pas aksidentit, dhe filloi të ecë pavarësisht fjalëve të mjekëve  të cilët thanë “Nuk mund ngrihet në këmbë”

Shoku i Semih Taşdemir (34), i cili bën riparimin e celularit me vëllain e tij në lagjen Muratpaşa të Antalias, erdhi në vendin e punës së Taşdemirit për t’i treguar atij motorçikletën e tij të re që e kishte blerë në vitin 2015.

Taşdemir hipi në motoçikletën që donte të provonte dhe u largua.

Pas pak, familjarët e Taşdemirit, të cilët kanë dëgjuar një zë nga përpara, kur ka shkuar në vendngjarje kanë parë që ai ishte shtrirë përtokë i gjakosur.

Taşdemir, i cili u dërgua në spital dhe u dërgua në njësinë e kujdesit intensiv, iu tha familjes se ai ishte në koma.

Taşdemir, i cili kishte një vrimë në fyt për t’u ushqyer dhe kishte 29 operacione gjatë kësaj periudhe, doli nga koma 752 ditë më vonë.

Semih Taşdemir, i cili nuk mund të ecte dhe të lëvizte asnjë pjesë të trupit, u dërgua në shtëpinë e tij me çarçaf.

Mjekët dhe fizioterapistët që erdhën për mjekim thanë se Taşdemir nuk do të ngrihej në këmbë.

Miku i tij i rekomandoi Taşdemirit fizioterapistin Mustafa Erkol në vitin 2018.

Erkol komunikoi me Taşdemirin, i cili nuk fliste dhe ishte pa ndjenja kur u takua për herë të parë, përmes qepallave.

Duke parë vendosmërinë e Semih Taşdemirit, Mustafa Erkol premtoi se do të të bëj të ecësh.

Erkol, i cili fillimisht tentoi të hapte nyjet e Taşdemirit, më pas filloi të ulet.

Taşdemir, i cili bërtiti me sa mundi për shkak të dhimbjes që përjetoi gjatë procesit të vështirë të trajtimit, mundi të qëndronte në këmbë për 1-2 sekonda për herë të parë në 1.5 vjet.

Taşdemir dhe familja e tij përjetuan një lumturi të madhe.

Semih Taşdemir, i cili fitoi vetëbesim me rezultatet e trajtimeve, pas një kohe filloi të ecë pa mbështetje me këmbësor dhe paterica.

Taşdemir, i cili arriti të ecte pavarësisht fjalëve të mjekëve “Nuk mund të ngrihem në këmbë”, filloi të ecte ashtu siç donte vitin e kaluar.

Kategoritë
Të ndryshme