Motra i kërkon Meghan Markle 75,000 dollarë dëmshpërblim

Motra e Meghan Markle, Samantha Markle, paditi dukeshën e Sussex për shpifje, pasi intervista e saj me Oprah Winfrey u transmetua në vitin 2021.

Vajza e madhe e Thomas Markle pretendon se disa nga kujtimet e fëmijërisë së Meghan të treguara gjatë intervistës ishin të sajuara, veçanërisht fakti që ajo tha se “u rrit si një fëmijë i vetëm”.

Në dokumentet ligjore të paraqitura në një gjykatë në Florida këtë javë, ekipi ligjor i Dukeshës në SHBA argumentoi se deklarata e Meghan Markle për fëmijërinë e saj nuk mund të jetë e rreme sepse “është një deklaratë subjektive se si ndihet një person për fëmijërinë e tij”. Dokumentet thonë:”Paditësi (Samantha) së pari pretendon se ajo mund të mohojë që Megan ishte ‘rritur si një fëmijë i vetëm ‘. Por kjo perspektivë është në thelb e panegociueshme. Është e vështirë të imagjinohet një ndjenjë më personale dhe subjektive se si e sheh njeriu fëmijërinë e tij.’

Diku tjetër shtuan: “Për më tepër, kundërshtimi i paditësit injoron plotësisht kontekstin e deklaratës, ku zonja Winfrey e pyeti Meghan për ‘marrëdhënien’ e saj me paditësin, në të cilën zonja Winfrey iu referua asaj si një ‘gjysmëmotër në babai i saj”. Përgjigja e Meghan-it ndaj asaj pyetjeje se ajo “u rrit si një fëmijë i vetëm” padyshim nuk kishte për qëllim të ishte një deklaratë e faktit objektiv se ajo nuk kishte vëllezër biologjikë apo gjysmë motra. Përkundrazi, ishte një shembull i një deklarate subjektive se si ndihet një person për fëmijërinë e tij.’

Samantha po kërkon 75,000 dollarë dëmshpërblim për intervistën e Oprah dhe biografinë e Sussexes “Finding Freedom” për të cilën ajo pretendon se e ka nënshtruar “poshtërimin, turpin dhe urrejtjen në shkallë globale “. Ekipi i Meghan Markle ka argumentuar gjithashtu se ajo që shkruhej në “Gjetja e Lirisë” nuk mund të paditet sepse Dukesha nuk e ka shkruar atë.

“Meghan nuk i bëri deklaratat, ajo nuk mund të mbahet përgjegjëse për to”, thanë avokatët e saj në dokumentet e sapo depozituara.

Kategoritë
BotaLajme