Mungesa e municioneve në ushtrinë e Gjermanisë, të mjaftueshëm vetëm për një luftë 2 ditore

Në lajmin e publikuar nga Business Insider, duke iu referuar industrisë së mbrojtjes dhe burimeve parlamentare, thuhet se ushtria në Gjermani kishte municion të mjaftueshëm për një luftë 1 ose 2 ditore.

Pas luftës midis Ukrainës dhe Rusisë, e cila filloi në kontinentin evropian në shkurt, shumë vende evropiane filluan të dërgojnë armë dhe municione në Ukrainë për ndihmë.

Mirëpo, kjo situatë rriti problemin e “stocking” të ushtrisë gjermane, i njohur prej vitesh.

Në një raport të botimit gjerman të Business Insider; U deklarua se ushtria gjermane (Bundeswehr) kishte municion të mjaftueshëm vetëm për një ose dy ditë luftë, dhe Berlini ishte dukshëm prapa kërkesës së NATO-s për “mbajtjen e rezervave për të paktën 30 ditë”.

Në lajmin, i cili iu referua industrisë së mbrojtjes dhe burimeve parlamentare, nënvizohet se problemet e hasura në stërvitjet ushtarake për shkak të mungesës së stoqeve janë të njohura prej vitesh.

Dërgesat e armëve dhe municioneve në Ukrainë e rritën më tej problemin ekzistues dhe i shteruan më tej rezervat.

Hans Christoph, CEO i Shoqatës Gjermane të Sigurisë dhe Industrisë së Mbrojtjes (BDSV), tha për Atzpodien Business Insider, “Nëse municionet hiqen nga rezervat e Bundeswehr-it dhe nuk i jepen urdhra industrisë së mbrojtjes, situata e mungesës nuk do të përmirësohet”. Burimet ushtarake thanë se kompanitë e mbrojtjes nuk iu dhanë asnjë urdhër të rëndësishëm për të prodhuar më shumë armë.

Kategoritë
BotaLajme