”Na rrahën, na morën telefonat, na morën paratë, na torturuan”, rrëfimi i emigrantëve që u dhunuan nga forcat greke

Forcat greke të sigurisë vazhdojnë të përdorin dhunën për emigrantët

Emigrantët me kombësi marokene të shtyrë nga Greqia treguan për përvojat e tyre ndërsa shpëtoheshin nga ushtarët turq në brigjet e lumit Evros.

Emigrantët  që kalojnë lumin Evros për në Greqi me shpresën për të shkuar në Evropë janë kapur nga forcat greke të sigurisë.

Tre emigrantë  me ​​kombësi marokene, të cilët ishin dërguar ilegalisht nga këtu në Turqi, u shpëtuan nga trupat kufitare turke.

Emigrantët , të cilëve u morën rrobat dhe paratë dhe u rrahën nga forcat e sigurimit të paparalajmëruar, iu nënshtruan kontrolleve shëndetësore dhe u trajtuan në Edrene.

Emigrantët që qëndrojnë në Drejtorinë e Menaxhimit të Migracionit në Edrene treguan përvojat e tyre.

Omar Halimi, 26 vjeçari, tha se ata ishin rrahur nga forcat greke të sigurisë.

Duke thënë se donin të shkonin në Evropë për të jetuar në kushte më të mira, Halimi tha: “Nuk na trajtuan si njerëz. Na rrahën, na morën telefonat, na morën paratë, na torturuan. Nuk e di pse ata e bëri këtë. Qëllimi ynë ishte të shkonim në Evropë. Do të përdornim vetëm Greqinë si rrugë.”

Sipas lajmit të AA, Abedelkarim Roumane ka deklaruar se policia greke i ka rrahur fort duke i shtrirë në tokë dhe se ka pasur vështirësi në ngritjen e këmbës së majtë.

Duke thënë se forcat greke të sigurisë i keqtrajtuan, Roumane tha: “Ata na trajtuan sikur të ishim kafshë. Na shtynë mbrapa mbi lumë në anën turke. Na dërguan në spital, na bënë rreze x, ne u Të trajtuar. Falenderojmë ushtarët dhe policinë turq. Ata na trajtuan shumë mirë”.

Kategoritë
BotaLajme