NASA publikoi hartat e temperaturës së muajit korrik

Zjarret e pyjeve të vërejtura në shumë vende, veçanërisht në Turqi vitin e kaluar, filluan të shfaqin efektet e tyre edhe këtë vit.

NASA ka publikuar hartat e saj të reja që tregojnë valët e të nxehtit në korrik. Harta në fjalë tregon se sa po ngrohet bota.

Vëzhgimet që tregojnë se sa temperatura përvëluese janë në pjesën më të madhe të Amerikës së Veriut, Evropës, Afrikës dhe Azisë janë qartë të dukshme në harta.

Për shembull, harta më poshtë tregon temperaturat e larta ditore në SHBA më 31 korrik, kur temperaturat në disa pjesë të vendit, si Teksasi dhe Lugina Qendrore e Kalifornisë, ishin mbi 48 gradë Celsius.

Nga ana tjetër, nuk janë vetëm Shtetet e Bashkuara që vuajnë nga temperaturat e larta në korrik. Evropa gjithashtu u përball me një valë të konsiderueshme të të nxehtit në korrik.

Ndërsa ishte 40.3 gradë në Angli, termometrat treguan 45.9 gradë në Francë.

Zjarret vdekjeprurëse pyjore shkatërruan gjithashtu Francën, Portugalinë, Spanjën dhe Greqinë, duke detyruar mijëra njerëz të evakuohen nga shtëpitë e tyre.

Me kondicionerët që funksionojnë me fuqi të plotë, rrjeti elektrik i Evropës është goditur rëndë në ditët rekord të nxehtësisë.

Në Angli, Londra u raportua se përdorte një sasi rekord të energjisë elektrike shtesë dhe rajoni përjetoi ndërprerje të herëpashershme të energjisë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme