Ndërtimet e larta në Mekë nxisin reagime nga vizitorët

E vendosur në Mekë të Arabisë Saudite, Mesxhid al-Haram konsiderohet kibla dhe tempulli më i shenjtë i muslimanëve.

Mesxhid al-Haram me 7 minare, i vizituar nga miliona muslimanë çdo vit për pelegrinazh dhe umre, konsiderohet si një nga shembujt më të rëndësishëm të arkitekturës islame.

Mesxhidul-Haram dhe Qabeja në të, Hz. Abrahami dhe St. Ai u rindërtua pjesërisht ose tërësisht në periudha të ndryshme pas Ismailit dhe mori formën e sotme.

Xhamia, e cila ka hapësira të brendshme dhe të jashtme për falje, ka një sipërfaqe prej 400 mijë e 800 metrash katrorë në total dhe ka një kapacitet prej 820 mijë banorësh.

Mesxhid al-Haram vizitohet nga muslimanë nga shumë vende të botës çdo ditë të vitit.

Reagimi i përbashkët i vizitorëve janë strukturat e ndërtuara rreth tyre. Kullat dhe vinçat gjigantë tërheqin vëmendjen në rajonin ku ka punë të vazhdueshme ndërtimi.

Rrokaqiejt dhe hotelet gjigante, më të ulëtat prej të cilëve janë 40 kate, prishin atmosferën shpirtërore. Pamja e parë nga muslimanët duke u ngjitur në malin Hira është zhgënjyese.

Kategoritë
BotaLajme