Ndeshjet e mbrëmjes mund të ndalohen në Francë

Ministria franceze e Sportit njoftoi masat e reja për kursimin e energjisë. Një vendim historik është në rendin e ditës për oraret e ndeshjeve; ndeshjet e futbollit mund të luhen vetëm në orët e mëngjesit.

Sinjalet se do të merren disa vendime në kuadër të kursimit të energjisë i kishte dhënë më parë ministrja franceze e Sportit, Amelie Oudea-Castera.

Castera tha, “Ngjarjet sportive mund të mos luhen pas errësirës për të kursyer energji. Ky është një opsion tjetër, ne mund ta zbatojmë këtë dimër.” bëri deklaratën.

Lojërat në mbrëmje mund të mos luhen

Sipas lajmit në faqen franceze të lajmeve Footamateur; Ndeshjet e natës në futboll dhe veçanërisht në regbi përballen me një ndalim të mundshëm. Ministria po shqyrton kursimet e energjisë nga ndriçimi i stadiumit. Thuhet se nëse kjo praktikë zbatohet, veçanërisht ndeshjet e futbollit do të jenë në rrezik.

Duke qenë se ndeshjet e futbollit luhen në orët e vona të natës të shtunave dhe të dielave, mendohet se kjo praktikë do të sjellë diskutime serioze.

Konsumi duhet të reduktohet

U tha se kursimi i energjisë mbështetet nga qeveria franceze dhe se aplikacioni do të ulë konsumin e energjisë në vend me 10 për qind brenda 2 viteve.

Klubet sportive nuk e miratojnë vendimin

Pas deklaratës së ministrit do të preken rëndë ndeshjet e futbollit dhe ragbit. Drejtuesit e Ligës, nga ana tjetër, ndanë mendimin se aplikacioni në fjalë nuk do të sillte asnjë përfitim dhe do të ndikonte negativisht në organizatat sportive.

“Kjo qasje nuk e ndryshon faktin që ndeshjet e mbrëmjes janë të rëndësishme. Duhet të respektohen balancat ekonomike dhe organizative të garave.” thuhej.

Kategoritë
Sport