Në Festivalin e Filmit në Kanë po merr pjesë edhe Alban Ukaj me grupin e filmit “Tori et Lokita”

Alban Ukaj, një aktor me origjinë nga Prishtina që jeton në Sarajevë, aktualisht po merr pjesë në Festivalin e Filmit në Kanë me grupin e filmit “Tori et Lokita”.

Ai u drejtua nga Jean-Pierre Dardenne dhe Luc Dardenne. Ai flet për problemet e të rinjve që u larguan nga Afrika dhe filluan të jetonin në mërgim në Belgjikë. Dje u shfaq premierë. Përveç Ukra, rolet i kanë luajtur edhe: Claire Bodson, Charlotte De Bruyne, Tijmen Govaerts, Mbundu Joely, Nadege Ouedraogo, Pablo Schils, Baptiste Sornin dhe Marc Zinga.

Vëllezërit Dardenne janë mësues, miq të mirë dhe regjisorë të mëdhenj. Ata janë ndër intelektualët më të mëdhenj që njoh. Kam kaluar një shkollë të re aktrimi me ta. Kur punon me ta, nuk ka të bëjë aq shumë me skena individuale, por me kuptimin e e gjithë historia “Ju po bëheni pjesë e saj”, tha Ukaj për France TV.
Ai shtoi se është përgjegjësi e artistëve që të jenë me zë të lartë, pra të flasin për problemet sociale dhe politike që po ndodhin në mbarë botën vitet e fundit.

“Jam i lumtur që kam pasur mundësinë të punoj me njerëz që janë kaq të fuqishëm dhe që nuk kanë frikë të thonë me zë të lartë atë që mendojnë. Ata flasin për pakicat, domethënë njerëzit në margjina,” tha ai.

Kjo është hera e dytë që Ukaj është pjesë e Festivalit të Filmit në Kanë me vëllezërit Dardenne. Ata kanë bërë turne këtu për herë të parë në vitin 2008 me filmin “Heshtja e Lornës”.

“Pas 13 vitesh jam sërish këtu. Pas pandemisë më në fund ndihem i lirë dhe do të doja të vija sërish”, ka përfunduar Ukaj.

Kujtojmë që Festivali i Filmit në Kanë do të zgjasë deri më 28 maj.

Meqë ra fjala, në premierën e filmit të tij të ri, aktori ka veshur një kostum të studios Kaftan të markës së BiH-së, themeluesit e së cilës janë Emina Hodžić Adilović dhe Nermina Hodžić. Ata zakonisht krijojnë fustane dhe fustane nusërie, të cilat vishen nga shumë zonja të famshme në festivale të njohura në mbarë botën. Kjo është hera e parë që ata kanë krijuar një kostum për meshkuj.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme