Në Lituani qytetarët mblodhën para për të blerë një dronë Bayraktar për Ukrainën, Turqia për këtë gjest ia dhuroi falas dronin Bayraktar

Në Lituani ka nisur një fushatë për mbledhjen mjeteve financiate për blerjen e një droni  Bayraktar TB2  dhe për të dërguar në Ukrainë

Baykar  kërkoi që ky donacion të dërgohej në Ukrainë si ndihmë humanitare dhe i dha Lituanisë një ‘Bayraktar TB2’ falas.

“Ne mësuam nga zëvendësministri i Mbrojtjes Vilius Semeška se fushata e ndjeshme e popullit lituanez ka përfunduar me sukses. Ne do t’i sigurojmë Lituanisë një Bayraktar TB2.”

Lituania së fundi nisi një fushatë ndihme për TB2 Bayraktar për të kontribuar në Ukrainë. Lituania, e cila përfundoi me sukses fushatën në një kohë të shkurtër, mori mbështetje nga Turqia.

Baykar Teknoloji i dha Lituanisë një Bayraktar TB2 falas.

Ai donte që donacioni prej 5 milionë eurosh i mbledhur nga Lituania të shpenzohej për ndihmën humanitare për popullin e Ukrainës.

Zëvendësministri i Mbrojtjes së Lituanisë Vilius Semeska dhe delegacioni që e shoqëronte vizituan Bajkarin.

Në një deklaratë të bërë nga Baykar Teknoloji, “Ne mësuam nga zëvendësministri lituanez i Mbrojtjes Vilius Semeška se fushata e ndjeshme e popullit lituanez ka përfunduar me sukses. Ne do t’i ofrojmë 1 Bayraktar TB2 Lituanisë. Ne kërkojmë që të gjitha donacionet e mbledhura të dërgohen nga Lituania si ndihmë humanitare në Ukrainë.

Kategoritë
BotaLajme