Në operacionin ajror të Turqisë kundër terroristëve u përdorën raketa me emrat e fëmijëve që humbën jetën në sulmin e ndodhur në Taksim

Në kuadër të strategjisë së eliminimit të terrorizmit në Turqi operacioni ajror “Kthetra-shpata” u krye me qëllim eliminimin e sulmeve terroriste kundër popullit dhe forcave të sigurisë nga veriu i Irakut dhe Sirisë dhe për të garantuar sigurinë kufitare.

Në kuadër të strategjisë së eliminimit të terrorizmit në burimin e tij, operacioni ajror “Kthetra-shpata” u krye me qëllim eliminimin e sulmeve terroriste kundër popullit dhe forcave të sigurisë nga veriu i Irakut dhe Sirisë dhe për të garantuar sigurinë kufitare.

Në kuadër të operacionit u shënjestruan strehimore, bunkerë, shpella, tunele, depo municionesh, të ashtuquajturat shtabe dhe kampe trajnimi që u përkisnin terroristëve.

Ndërsa gjithsej u shkatërruan 89 objektiva terroristë, shumë terroristë u neutralizuan. Pas operacionit, të gjithë avionët u kthyen të sigurt në bazat e tyre.

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare ka bërë një postim në lidhje me operacionin duke kujtuar sulmin e pabesë terrorist në rrugën Istiklal.

Në municionin e përdorur në këtë sulm janë shkruar emrat e 15-vjeçarit Yağmur Uçar dhe 9-vjeçarit Ecrin Meydan, të cilët humbën jetën në sulmin e terroristit të PKK-së./Gazetaere

 

Kategoritë
BotaLajme