Në Parlamentin kroat u mbajt një përkujtim për viktimat e gjenocidit në Srebrenicë

Sot në Parlamentin kroat është mbajtur një mbledhje komemorative me rastin e 11 korrikut dhe 27 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë.

Një mesazh unik u dërgua nga takimi përkujtimor – se Srebrenica nuk duhet t’i ndodhë më askujt.

Kryetari i Parlamentit kroat dhe sponsori i përkujtimit, Gordan Jandrokoviç, paralajmëroi se në Srebrenicë u krye gjenocid kundër më shumë se tetë mijë “anëtarëve të popullit boshnjak dhe feve të tjera, në të cilin njeriu shndërrohet në bishë dhe bëhet i keq ndaj një qenieje tjetër njerëzore. .”

“Është një arritje civilizuese të kujtosh çdo viktimë”, tha Jandrokoviq, duke theksuar se kjo është një sipërmarrje kriminale si pjesë e përpjekjes për të krijuar një Serbi të madhe. Në të njëjtën kohë ai ka kujtuar krimet në Vukovar dhe Shkabrnjë, shkruan Jutarnji.hr.

Jandrokoviq tha gjithashtu se mesazhi për të mos përsëritur gjenocidin nuk mjafton “sepse e keqja ende ndodh dhe do të ndodhë”, duke kujtuar në të njëjtën kohë ngjarjet në Ukrainë, të cilat, siç tha ai, “nuk e dimë se si do të ndodhë. fund”.

Kryetari i Meshihatit në Republikën e Kroacisë, Effendi Aziz Hasanoviq, tha se Srebrenica ishte një turp qytetërues i shekullit të njëzetë dhe se edhe sot, 27 vjet më vonë, disa njerëz e kundërshtojnë atë.

“Detyra jonë është të ndalojmë urrejtjen ndëretnike dhe kjo do të zgjasë derisa e keqja të quhet me emrin e duhur që të mos përsëritet më”, theksoi Effendija Hasanoviq.

Kategoritë
LajmeRajoni