Në SHBA është bërë vështirë gjetja e ilaçeve për fëmijët

Infeksionet e gripit dhe RSV, veçanërisht koronavirusi, po përhapen me shpejtësi në SHBA.

Po bëhet gjithnjë e më e vështirë të gjesh ilaçe të tilla si qetësuesit e dhimbjeve dhe reduktuesit e temperaturës, veçanërisht për fëmijët.

Barnat në fjalë nuk qëndruan në shumë degë të farmacive zinxhir si Walgreens dhe CVS në Nju Jork.

Sipas lajmit të AA; “Disa produkte nuk janë në dispozicion për shkak të mungesës së furnizimit.”

Numri i barnave që mund të merren është i kufizuar

CVS bëri një deklaratë me shkrim për këtë temë. Është thënë se numri i qetësuesve që mund të merren është i kufizuar në 2.

Shoqata Amerikane e Farmacistëve të Kujdesit Shëndetësor konfirmoi se ka mungesë të antibiotikut amoxicillin, augmentin dhe Tamiflu, ilaçi më i zakonshëm i gripit në vend, dhe albuterol, i cili përdoret për të hapur rrugët e frymëmarrjes në mushkëri.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) deklaruan se epidemia e gripit është më e zakonshme në shtetet e Virxhinias, Alabama, Karolina e Jugut dhe Tenesi. publikoi një udhëzues.

Sipas CDC, aktiviteti i virusit të frymëmarrjes ka arritur nivele shumë të larta në më shumë se gjysmën e shteteve, me gati 1 në 5 teste për virusin RSV në vend që kanë qenë pozitive javën e kaluar.

Kategoritë
BotaLajme