Në të gjithë Banja Lukën billbordet me mbishkrimin “Pavarësia”, autoritetet thonë: Gjithçka mban erë si ’97

Në të gjithë Banja Lukën, billbordet e Shoqatës së Veteranëve të Republika Srpska shkruanin qartë “Pavarësia”.

Ky veprim i Veteranëve të Republika Srpska vjen në një kohë tensioni të madh në të cilin opozita po përpiqet të kundërshtojë humbjen e saj zgjedhore dhe fitoren e kreut të SNSD Milorad Dodik. Me iniciativën e tyre, presidenti i Republikës Srpska do të vendoset në Sarajevë, gjë që është shkatërruese për popullin Srpska.

Ish-presidenti i RS-së dhe lideri i PD-së, Dragan Çaviq, i cili është në koalicion me Milorad Dodik, paralajmëroi për RTRS se gjithçka mban erë të vitit 1997 dhe ngjarjeve të asaj kohe në RS.

“Në RS është e mundur një krizë e rëndë politike dhe konfrontim midis blloqeve politike kundërshtare me pjesëmarrjen e madhe të KQZ-së dhe të huajve. Kjo çon në ndezje dhe kur kalon në një fushë thjesht politike, atëherë janë të mundshme edhe fusha të tjera. kini frikë nga një konflikt mes serbëve sepse askush nuk do të pranojë në heshtje shkeljen flagrante të ligjit”, tha ai.

I pyetur nëse po fliste për një konflikt të mundshëm mes serbëve, Çaviq u përgjigj:

“Gjithçka mban erë”.

Ndërkohë, shoqata e veteranëve “Garda Panthers” do të mbajë sot një konferencë për shtyp për situatën aktuale politike dhe të sigurisë dhe “goditjet në RS”.

Në konferencën për shtyp do të diskutohen edhe çështjet e veteranëve lidhur me ribalancimin e buxhetit të qytetit të Bijeljinës, si dhe ndryshimin e emrave të rrugëve.

Kategoritë
LajmeRajoni