Në vitin 2022, emri Bayraktar ishte ndër emrat më të preferuar për djem në Ukrainë.

SİHA dhe UAV-të, të cilat janë sjellë në vend nga përparimet e mbrojtjes së brendshme dhe kombëtare të Turqisë në vitet e fundit, kanë dëshmuar fuqinë e tyre duke arritur sukses në rajone të ndryshme të botës.

Baykar Technology, e cila është një pioniere në sjelljen e UAV-ve kombëtare dhe vendase në Turqi, vazhdon studimet e saj për avionët luftarakë pa pilot.

U bë një nga artikujt më të rëndësishëm të eksportit të Turqisë
Këto automjete, të cilat janë kthyer në një nga artikujt më të mëdhenj të eksportit të Turqisë, kanë filluar të shiten në shumë vende.

Një nga këto vende është Ukraina.

Pas luftës, e cila filloi më 24 shkurt, Ushtria ukrainase përdori efektivisht UAV-të dhe SİHA-t Bayraktar në luftë.

Aq sa u shkruan këngë për Bayraktarin, falë Turqisë.

Shembulli i fundit i dashurisë së treguar ndaj Bayraktarit në Ukrainë u pa në emrat që u jepeshin fëmijëve të porsalindur.

Foshnjat e porsalindura u quajtën Bayraktar

Gjatë luftës, familjet ukrainase filluan t’i emërtonin të porsalindurit e tyre Bayraktar.

Anëtar i Mexhlisit Milli Tatar të Krimesë dhe Shef i Departamentit të Mediave të KTMM, Assoc. Dr. Gayana Yuksel tha se fëmijët në Ukrainë quhen Bayraktar dhe se njerëzit i duan dhe i njohin aq shumë.

Kategoritë
BotaLajme