Nëntë foshnje të lindur në Marok kthehen në shtëpi pas 19 muajsh

Një lindje e pabesueshme ka ndodhur në Marok në vitin 2021.

Nëna 26-vjeçare Halima Cisse solli në jetë nëntë fëmijë.

Nëntë, pesë vajza dhe katër djem, lindën me prerje cezariane në javën e 30-të.

Pesha e foshnjave në lindje përcaktohej ndërmjet 500-1000 gram.

Ata morën kujdes të veçantë
Familja erdhi në Marok nga Mali për lindjen. Foshnjat e parakohshme i kaluan muajt e parë të jetës në spital, nën kujdes të veçantë.

Foshnjat hynë në Librin e Rekordeve Guinness si numri më i madh i foshnjave që erdhën në jetë dhe arritën të mbijetojnë në një lindje të vetme.

Halima Cisse kishte fluturuar nga Mali në Marok sepse foshnjat e saj kishin nevojë për kujdes të veçantë.

Familja mori mbështetje mjekësore në Casablanca, ku qëndruan për 19 muaj pas lindjes së foshnjave.

Babai i familjes, Abdulkadir Arbi, i cili mbërriti të martën në mëngjes në kryeqytetin e Malit, Bamako, i falënderoi duke thënë se qeveria e Malit u dha atyre mbështetje financiare.

“Kjo kërkon shumë mund, por Zoti që na e ka dhënë këtë bekim do të na ndihmojë t’i rritim”, tha Arbi.

Ministri i Shëndetësisë Diéminatou Sangara, Ministër i Shëndetësisë i Malit, njoftoi se qeveria do të vazhdojë të mbështesë familjen.

“Të gjithë personazhet e ndryshëm”
Baba tha: “Disa janë të qetë, disa janë më të zhurmshëm, duke qarë. Disa duan të jenë në prehër gjatë gjithë kohës. Ata janë të gjithë personazhe të ndryshëm.” përcjellë në formë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme