“Nëse nuk jep, ne do të bëjmë më mirë”, me sukes po kryhen testet e sistemit mbrojtës së Turqisë

Kryetari i Presidencës së Industrisë së Mbrojtjes İsmail Demir tha se do vazhdojmë të arrijmë objektivat në sistemin e mbrojtjes së llogoreve dhe jemi në pikën “nëse nuk jep, ne do të bëjmë më mirë”

Kryetari i Presidencës së Industrisë së Mbrojtjes, İsmail Demir vlerësoi punën e kryer në sistemin e mbrojtjes ajrore të kanalit në TEKNOFEST Azerbajxhan, i cili u organizua nga Fondacioni Turk i Ekipit të Teknologjisë (Fondacioni T3), Ministria e Zhvillimit Dixhital dhe Transportit të Azerbajxhanit dhe Ministria i Industrisë dhe Teknologjisë së Republikës së Turqisë.

Duke u shprehur se testet në Projektin Trench vazhdojnë njëra pas tjetrës, Demir tha se çdo test do të thotë testim i një aftësie të re, shtim i një aftësie të re në sistem, zhvillim aftësish ose çuarje një hap më tej. Demir tha: “Të gjitha testet tona kanë qenë shumë të suksesshme, faleminderit Zotit.

Ka pasur teste që kanë arritur pikat e synuara, që i kanë bërë ato të ndodhin. Së shpejti do të kemi një test tjetër. Mesazhi që na japin këto teste është se ne shohim me kënaqësi të madhe se Projekti ynë Trench po shkon vërtet mirë, shumë mirë.

Në krijimin e sistemit gradual të mbrojtjes ajrore, do t’i japim fushës kapacitete të rëndësishme në mbrojtjen ajrore të vendit tonë në nivele të ndryshme.

Në këtë drejtim, ndërkohë që aktivitetet e Avionëve Luftarak Kombëtar vazhdojnë, nga ana tjetër, ne po ecim në rrugën e krijimit të një sistemi të bukur të mbrojtjes ajrore në nivel lokal dhe vënien në shërbim të tij për të parandaluar epërsinë ajrore që mund të krijohet nga kundërshtarët./gazetaere

Kategoritë
BotaLajme