Nëse po udhëtoni nëpër Austri, kini parasysh se disa gjoba trafiku janë dyfishuar

Në Austri, që nga dje, pra që nga 1 maji, gjobat për disa kundërvajtje në rrugë janë rritur në mënyrë drastike krahasuar me ato të mëparshme.

Kështu, në vend të 50 eurove aktuale, gjoba për përdorimin e celularit gjatë drejtimit të automjetit do të jetë 100 euro. Nëse nuk e paguan gjobën në vend, do të duhet të paguash 140 euro më vonë pas denoncimit të kundërvajtjes rrugore.

Ministrja austriake e Transportit Leonore Gewessler beson se vendimi i qeverisë federale për të dyfishuar shumën e gjobës do të ketë një qëllim parandalues ​​dhe do të kontribuojë në zhvillimin e ndërgjegjësimit të shoferëve për rrezikun e përdorimit të ndaluar të telefonave celularë gjatë drejtimit të automjetit dhe do të sjellë më shumë. sigurinë në rrugë.

Meqë ra fjala, përdorimi i celularit gjatë drejtimit të automjetit konsiderohet si një nga shkeljet më të rrezikshme në trafik dhe ekspertët pohojnë se është shkaktari më i shpeshtë i aksidenteve në trafik.

Vitin e kaluar janë gjobitur 130.540 drejtues mjetesh për përdorim të paligjshëm të celularit gjatë drejtimit të automjetit.

Gjithashtu, nga dita e djeshme është rritur edhe masa e gjobës për mosrespektim të rregullores për vendosjen e detyruar të rripit të sigurimit gjatë drejtimit të automjetit.

Gjoba është rritur nga 35 euro të mëparshme në 50 euro dhe po aq gjobë vlen edhe për kundërvajtjen e mosmbajtjes së kaskës mbrojtëse të detyrueshme gjatë drejtimit të motoçikletës.

Kushdo që nuk e paguan gjobën në vend për mos vendosjen e rripit të sigurimit, më pas duhet të paguajë dyfishin, pra 100 euro, në vend të 50 eurove në procedurë për kundërvajtje.

Kategoritë
BotaLajme