Nesër ekspozohet mjeti i ri tokësor pa pilot i prodhuar nga Turqia

Kapgan, mjeti i ri tokësor pa pilot i zhvilluar në industrinë turke të mbrojtjes, do të ekspozohet për herë të parë.HAVELSAN ka punuar për një kohë për të zhvilluar mjete tokësore, ajrore dhe detare pa pilot për konceptin e “unitetit dixhital”.Si shembulli i parë i këtyre studimeve, kompania zhvilloi mjetin tokësor pa pilot të klasës së mesme Barkan. Barkan, i cili fitoi aftësi të reja në përputhje me kërkesat e forcave të sigurisë, pritet të hyjë së shpejti në inventar.

HAVELSAN ka një kohë që punon në mjete tokësore pa pilot të klasit të rëndë si vazhdimësi e kësaj pune. Kapgan doli si rezultat i këtyre studimeve.

Kapgan do të ekspozohet për herë të parë në Panairin Ndërkombëtar të Mbrojtjes dhe Aviacionit SAHA Expo, i cili do të mbahet nga SAHA Stamboll në datat 25-28 tetor.

Mjeti tokësor pa pilot i klasit të rëndë, i quajtur sipas Göktürk Kagan “Kapgan Kagan”, që do të thotë “pushtues”, tërheq vëmendjen me sistemin e tij të armëve 30×113 milimetra. Ky sistem armësh, i cili ka tipare depërtuese të blinduar kundër objektivave tokësore dhe ajrore, do të sigurojë një frenim për një rreze efektive prej 2000 metrash. Sistemet e armëve të llojeve dhe kalibrave të ndryshëm mund të integrohen gjithashtu në Kapgan.

Me strukturën e tij me rrota që ofron manovrim të lartë, Kapgan do të ketë aftësi superiore operacionale në të gjitha kushtet e motit dhe terrenit dhe në kushte të ndryshme dukshmërie. Përveç ngarkesave të tjera të dobishme që do të përdoren në fushën taktike, do të ketë ndërfaqe për të bartur ngarkesa në platformë kur të gjykohet e nevojshme.

Falë Paketës së Autonomisë HAVELSAN, Kapgan do të sigurojë një nivel të lartë rezistence ndaj luftës elektronike me aftësinë e tij për të kryer patrullë autonome, mision të pavarur nga GPS, planifikim dinamik të rrugës, kthim në shtëpi në rast të humbjes së lidhjes dhe analizë të shtegut të vozitjes.

Kategoritë
BotaLajme