Nga Anglia arriti në Mekë duke ecur në këmbë për 11 muaj

53-vjeçari, i cili me efektin e ëndrrës vendosi të ecë drejt tokës së shenjtë nga vendi ku ndodhej, ia arriti qëllimit duke kaluar 11 muaj.

Adam Mohammed, 53 vjeç, nga Iraku, jeton në Angli me gruan dhe 2 fëmijët e tij.

Inxhinieri elektrik Mohammed pa në ëndërr një natë se po ecte nga Anglia në Mekë.

I impresionuar nga ëndrra e tij, Muhamedi u nis për të shkuar në tokën e shenjtë.

Muhammedi, i cili ka qenë në rrugën e tij për një kohë të gjatë me automjetin e tij të lëvizshëm me 3 rrota që ai projektoi, e kalon natën në pjesën e shtratit të automjetit të tij të ndërtuar me porosi.

Muhamedi, i cili shoqërohej nga një qen gjatë udhëtimit për në Serbi, vazhdoi rrugën me shokun e tij kafshë.

Adam Mohammed tha: “Kur u zgjova nga gjumi, zëri im i brendshëm më tha të ecja në Mekë dhe t’u kujtoja njerëzve vlerën e Kuranit, se ne të gjithë jemi vëllezër dhe se duhet të jetojmë në unitet dhe solidaritet. Edhe nëse ju keni një besim të ndryshëm nga Islami, kjo nuk na pengon të jetojmë në vëllazëri. “Ndjeva se kisha nevojë t’u tregoja njerëzve se ka njerëz të mirë në çdo fe dhe t’i kujtoj njerëzit për Allahun. Unë po vazhdoj këtë rrugëtim që dukej i pamundur në së pari, falë një ndjenje të fortë brenda meje.” tha ai.

Kategoritë
BotaLajme