Një gabim me pirjen e ujit që e bën edhe më të vështirë durimin e vapës

Të gjithë e kemi dëgjuar këshillën se është më mirë të pini pije të nxehta në vapë dhe pije të ftohta në të ftohtë. Por a e dini pse duhet ta bëni këtë dhe nëse pirja e pijeve (shumë) të ftohta në vapë është vërtet e dëmshme?

Kur nxehtësia jashtë është më shumë se 30 gradë Celsius dhe nxehtësia nuk ju bën të merrni frymë normalisht, preferoni të merrni një gotë ujë ose lëng me shumë akull për t’u freskuar? Ndoshta duhet të keni kujdes se sa akull futni sepse shkencëtarët paralajmërojnë se uji i ftohtë në fakt ngadalëson hidratimin e trupit dhe se më së miri është të pini ujë ose pije në temperaturë ambienti sepse trupi i thith më shpejt.

Për më tepër, nëse pini pije të ftohta menjëherë pas një vakti, ka një shans të lartë për t’u ftohur, edhe kur jashtë është nxehtë. Kur e keni zakon të pini ujë në temperaturë dhome, do të vini re një përmirësim të madh në tretje dhe do të ndiheni më mirë gjatë dhe pas vakteve.

Pirja e çajit të nxehtë në një temperaturë prej 30 gradë ka gjithashtu avantazhet e saj, sepse një pije e nxehtë do të nxisë djersitjen dhe kështu do t’ju freskojë, por ka një kapje: një pije e nxehtë do t’ju freskojë vetëm kur nuk ka lagështi jashtë ose kur ajri është. thatë.

Efekti do të jetë edhe më i mirë nëse vishni rroba që nuk mbajnë lagështi, ose që lejojnë që djersa të avullojë.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi