Një grua nga Kroacia mendonte se po komunikonte me një aktor turk. Ajo mbeti pa një shumë të madhe parash

Një grua nga Pula mendoi se po korrespondonte me një aktor turk. Ajo ka mbetur pa 10 mijë euro.

Gruaja ka takuar një burrë i cili përmes një aplikacioni në një rrjet social i është prezantuar si aktor turk dhe ka kohë që ka korresponduar me të, shkruan policia.

“Pasi burri ka fituar besimin e saj, i ka kërkuar që t’i paguajë para duke i premtuar dashurinë e tij. Në periudhën nga 6 dhjetori i vitit të kaluar deri më 25 janar të këtij viti, viktima në disa llogari i ka paguar mbi 10 mijë euro dhe ajo ka kuptuar se ajo është mashtruar kur FBI-ja dyshohet se e ka kontaktuar nga një adresë e-mail false me kërkesë për pagesë të mëtejshme të fondeve dhe ka denoncuar ngjarjen në polici”, shkruan policia.

“Për të shmangur ngjarje të tilla, Policia e Istrias paralajmëron qytetarët që të kenë kujdes gjatë komunikimit në rrjetet sociale dhe faqet e takimeve. Mashtruesit kërkojnë viktima në internet dhe për të arritur përfitime të paligjshme financiare përdorin metoda të ndryshme mashtrimi madje edhe shpreh dashuri”, shtohet.

Autorët e të ashtuquajturve Mashtruesit romantikë shprehin ndjenja të forta për viktimën përmes komunikimit dhe pasi fitojnë besimin e saj, kërkojnë para, dhurata ose informacione për kartën bankare. Ata gjithashtu mund të kërkojnë që viktima t’i dërgojë foto ose video intime. Policia paralajmëron qytetarët që të kenë kujdes dhe të mos ndajnë me persona të panjohur asnjë material që mund t’i rrezikojë dhe që mund të përdoret nga autori për shantazh.

Kategoritë
LajmeRajoni