Një lloj i ri insekti i zbuluar në Serbi, i quajtur pas Novak Gjokovic

Një lloj i ri insekti është zbuluar në Serbi, të cilit shkencëtarët i kanë vënë emrin e Novak Gjokoviqit për ta falënderuar për të gjitha sukseset që ka sjellë në këtë vend.

Në një gropë afër Lubovisë, u gjet një krah i fortë nëntokësor, i cili u emërua “Duvalius Djokovic”, pikërisht pas një prej tenistëve më të mirë të të gjitha kohërave.

Ky informacion është zbuluar në rrjetet sociale nga mjeku Nikola Vesović, i cili ishte pjesë e një ekipi tre anëtarësh shkencëtarësh që zbuluan një lloj të ri të insektit. dr. Vesoviq zbuloi se është një brumbull i specializuar, i verbër, nëntokësor (Coleoptera) nga familja e mishkave (Carabidae).

“Novak Gjokoviç – për më shumë se 15 vjet, ky njeri ka bërë të gjithë kombin të lumtur, duke na bërë krenarë dhe gjatë kësaj kohe është bërë familjar për të gjithë. Ai nuk është vetëm ambasadori më i lartë i Serbisë në botë. , por tenistja më e mirë e të gjitha kohërave dhe një nga atletët më dominues ndonjëherë.Kam nderin dhe kënaqësinë të njoftoj zbulimin e një lloji të ri insekti nga Serbia perëndimore që më parë ishte i panjohur për shkencën.

Është një brumbull i specializuar, i verbër, nëntokësor (Coleoptera) nga familja e brumbujve (Carabidae) që gjendet në një gropë afër Ljubovisë. Një punim shkencor mbi përshkrimin e specieve të reja u botua së fundmi në revistën e njohur “Annales Zoologici Fennici”. Në shenjë mirënjohjeje dhe ndjenjës së nevojës për ta shlyer Novakun në mënyrën tonë, vendosëm t’i emërtojmë speciet e reja me emrin e tij – Duvalius djokovic. Faleminderit Novace!”, thuhet në njoftimin e doktor Vesoviqit.
Ky informacion e ka gëzuar vetë tenistin, i cili ka shpërndarë postimin e dr. Vesoviq në faqen e tij në Instagram, duke konfirmuar se insekti ka marrë emrin e tij.

Kategoritë
LajmeRajoni