Një radhë kamionësh prej 38 kilometrash u krijua në Portën Kufitare Hamzabeyli

Për shkak të ecurisë së ngadaltë të transaksioneve nga pala bullgare, u krijuan radhë me kilometra kamionë. Drejtuesit duan një zgjidhje për procesin e ngadaltë.

Ndërsa eksportet e Turqisë po rriten, Bullgaria nuk mund t’i përgjigjet intensitetit.

Për këtë arsye, mijëra shoferë kamionësh presin në radhë në Portën Kufitare të Hamzabejlit për të kaluar në Evropë.

Në qytetin ku temperatura është 30 gradë, shumica e shoferëve të kamionëve presin në automjetet e tyre me kondicionerët të ndezur, ndërsa disa hanë ushqimin në tryezën që kanë ngritur pranë kamionëve.

Cebrail Tike, një nga shoferët e kamionit që priste në radhë, tha se për shkak se pala bullgare nuk punonte, u krijuan radhë kamionësh.

Duke u shprehur se duhen marrë masa në lidhje me radhët, Tike tha: “Ne po largoheshim nga këtu në 2 ditë në të kaluarën, kohët e fundit këto radhë janë bërë më të gjata”. tha.

Shoferi i kamionit Aytekin Ağıl deklaroi se trafiku i kamionëve është rritur edhe për shkak të rritjes së eksporteve të Turqisë, “Ata duhet të lehtësojnë këtë eksport”. tha ai.

Ndërkohë, Guvernatori i Edrenesë Hüseyin Kürşat Kırbıyık bëri një ekzaminim në portat kufitare.

Sipas deklaratës së Guvernatorit, Kırbıyık ka kryer hetime në portat kufitare Kapıkule dhe Hamzabeyli në orën 01:00 në lidhje me radhët e kamionëve që kanë ndodhur në portat kufitare ditët e fundit.

Kırbıyık, i cili mori informacione rreth punimeve nga shefi i administratës civile dhe zëvendësguvernatori i Kapıkule, Ali Uysal, shefi i administratës civile të Hamzabeyli, guvernatori i qarkut Lalapaşa, Muhammet Çiftçi dhe drejtori rajonal i Doganave dhe Tregtisë së Jashtme të Thrakisë, Nihat Kınık, foli me shoferët e kamionëve dhe dëgjoi sugjerimet e tyre.

Kategoritë
BotaLajme