Një shtetas i Koracisë plagoset në Ukrainë

Shtetasi kroacisë i ushtrisë ukrainase, i plagosur në rajonin e Kharkiv, ka mbërritur mbrëmë në Zagreb nga Ukraina. Transporti i tij sigurohej nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Evropiane dhe Ministria e Shëndetësisë. Ai është shtruar në Spitalin e Dubravës.

Ai tha se ndihej mirë dhe se shkoi për të ndihmuar popullin ukrainas me gjithë zemër, për fat të keq as nuk e kishte ëndërruar se do të plagotej, dhe doktori i shpjegoi HRT-së se cilat ishin lëndimet. dr sc. Kreshimir Martiq, MD, Shef i Klinikës për Kirurgji Plastike, Rikonstruktive dhe Estetike, Spitali Universitar i Dubravës.

“Pacienti është pranuar në Spitalin e Dubravës në Klinikën për Kirurgji Plastike me lëndime të rënda trupore, por ndodhet jashtë rrezikut për jetën. Ai ka lëndime të rënda trupore. Bëhet fjalë për lëndim në krah dhe këmbë, por pacienti është stabil”, tha ai.

Duke folur për shërimin e pacientit, ai tha se është duke u zhvilluar përpunim shtesë, pas së cilës do të përcaktohet lloji dhe ashpërsia e lëndimit dhe ndoshta do të planifikohet operacioni, ndërsa shërimi do të varet nga rrjedha e operacionit dhe lloji i lëndimit. .

Kategoritë
BotaLajme