Një të vdekurit turk në Gjermani iu digjet trupi

Sipas informacioneve të marra nga burime diplomatike, Abdülkadir Sargın ka ndërruar jetë më 14 dhjetor në Shërbimin e Urgjencës Spitalore MHH në Hannover të Gjermanisë.

Doli se trupi i Sarginit ishte përzier me funeralin e një gjermani gjatë përgatitjeve të bëra për t’u larë dhe mbuluar në përputhje me metodat islame.

Do të fillojë procesi ligjor

Trishtimi i familjes së Sargin duroi kur ajo kontaktoi Shërbimin e Mjekësisë Ligjore të MHH dhe mësoi se trupi ishte djegur. Është thënë se familja do të nisë procedurat ligjore lidhur me atë që ka ndodhur.

Mësohet se Konsullata e Përgjithshme Turke në Hannover ishte në kontakt të ngushtë me të afërmit e të ndjerit në Turqi dhe fëmijët e tyre në Gjermani dhe u dha mbështetjen e nevojshme.

Kategoritë
BotaLajme